ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Όταν μαθητές της Καστοριάς συνάντησαν τον Κωστή Στεφανόπουλο (φωτο)

img_0572

Ήταν Άνοιξη του 2001 όταν επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στα πλαίσια της τετραήμερης εκδρομής του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, στην Αθήνα.

Μαθητές της τρίτης τάξης, είχαμε την τιμή και τη χαρά να γνωρίσουμε έναν ευγενικό, προσιτό και πρόσχαρο άνθρωπο. Μακριά από την ψυχρή τηλεοπτική εικόνα ενός Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μας υποδέχτηκε επίσημα στο Προεδρικό Μέγαρο νωρίς το μεσημέρι. Χωρίς security, καθυστερήσεις και κουραστικούς πολιτικούς λόγους. Ο Κωστής Στεφανόπουλος έκρυβε έναν ενθουσιασμό στα μάτια του. Κατάφερε να γίνει γρήγορα μέλος της μεγάλης Καστοριανής παρέας…καταδεκτικός και αναπάντεχα φιλικός. Με λόγια απλά και κατανοητά, «μίλησε» στις ψυχές των 15χρονων μαθητών από τη μακρινή Καστοριά.

15 χρόνια κρατάμε ακόμα τη ζεστασιά με την οποία αποχωρήσαμε από την επίσημη αίθουσα εκείνο το πρωινό… Η φωτογραφία -ενθύμιο – θα μας θυμίζει πάντα, πως γνωρίσαμε έναν πολιτικό – άνθρωπο που αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένας πολύ αγαπητός Πολιτικός. ‘Έφυγε» το βράδυ της Κυριακής στα 90 του χρόνια, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», από επιπλοκές πνευμονίας.

Ο θάνατος του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση …

Χ.Κ.

 

aboutkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button