ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ωδή στον Κώστα Κορμαρή

Ωδή στον Κωστα Κορμαρή.

Όμορφες στιγμές στον αγώνα των παλαιμάχων του ΠΑΣ Γιάννινα με αυτούς της Μπαρτσελόνα που έγινε στο Εθνικό Στάδιο των Ιωαννίνων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εμείς θα σταθούμε λίγο στην παρουσία του Κώστα Κορμαρή που ήταν και ο μόνος από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που ήρθε από μακριά καθώς ο Νίκος Λιάκος  ή ο Γιώργος Κώνστας μένουν μια ανάσα από τα Γιάννινα και θεωρούνται σχεδόν Γιαννιώτες.

Ο «Κορμάριο» αν και σε αγώνα παλαιμάχων έδειξε γιατί είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα.Το κάρφωσε το γκολ με έναν τρόπο που τον χαρακτήριζε.

Ο Κώστας Κορμαρής είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Καστοριά.Στον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στα μέσα της περιόδου 1997-98 . Όπως έχει πει και ο ίδιος ο Βασίλης Παπαχρήστου τον ανακάλυψε και τον πρότεινε στον ΠΑΣ  όταν ακόμη αγωνιζόταν στον Ιάλυσο.

3 ½ χρόνια έμεινε στον ΠΑΣ και εξαργύρωσε τις πολύ καλές χρονιές που έκανε με μεταγραφή στον Ηρακλή του Μυτιληναίου και με το ποσό της μεταγραφής του να φθάνει τα 130 εκ δραχμές.Πολλά τα χρήματα τότε.

Τα χρόνια που έμεινε ο Κορμαρής στα Γιάννινα ήταν χρόνια που ο ΠΑΣ μετά την ανυποληψία που είχε πέσει άρχισε να βρίσκει τη θέση που του αρμόζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.Ήταν και χρόνια βέβαια του μεγάλου κυνηγητού της λεγόμενης «παράγκας» που ο ΠΑΣ μάχονταν στην κυριολεξία μόνος εναντίον όλων.

Ίσως γι αυτό κιόλας εκείνες η χρονιές,ειδικά αυτή με το μπαράζ της Ρόδου, έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες μες στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΣ.

Αυτές οι στιγμές έχουν μείνει και στο μυαλό του Κορμαρή όπως είχε δηλώσει στην εκπομπή του ITV «Sports Arena»»:

«Είναι πάρα πολλά πράγματα που κρατάω από το πέρασμά μου από τον ΠΑΣ. Το είπα και στην αρχή ήταν τέσσερις υπέροχες σεζόν που με εκτόξευσαν ποδοσφαιρικά, ενώ η παρουσία μου συνδυάστηκε και με επιτυχίες της ομάδας. Θέλω να θυμάμαι μόνο τις όμορφες στιγμές, όπως για παράδειγμα το μπαράζ με το Αιγάλεω και το τρελό πανηγύρι που στήθηκε τότε σε ολόκληρη την πόλη για την άνοδο της ομάδας. Σίγουρα υπάρχουν και κακές στιγμές, όπως τα μπαράζ με τον ΟΦΗ στη Ρόδο, καλό θα ήταν όμως να μην ξύσουμε πληγές».

Είχε συνολικά 107 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 35 γκολ. Με την ομάδα μας σημείωσε και το γκολ στο μπαράζ του 2000 με το Αιγάλεω, στις καθυστερήσεις του αγώνα και έδωσε στον ΠΑΣ την πολυπόθητη άνοδο στην Α΄ Εθνική.

Όσοι είμαστε  στο πέταλο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τον Κορμαρή νά έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μας σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού.

 

Θα κλείσουμε με μια ατάκα του Κορμαρή που καλό θα είναι να την έχουν στο μυαλό όλοι όσοι ασχολούνται με τον ΠΑΣ, ακόμη και όταν είναι αγώνας βετεράνων:

«Όταν είσαι ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπάρχει αναίμακτη ήττα. Πρέπει να μπαίνεις σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζεις».

olaballa.gr

περισσότερα
Back to top button