Καστοριά

Μεταφέρεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο 1ο Γυμνάσιο – Πρόβλημα με την στατικότητα του 1ου ορόφου της παρ’ ολίγον Αρχιτεκτονικής!

cb1c367cf984f0ad2cae4fa928f517fc_xl

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς αποφασίζει την Τρίτη τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο πρώην 1ο Γυμνάσιο. Όχι, όμως, στον 1ο όροφο όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά στο ισόγειο, διότι σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς με αριθμό πρωτοκόλλου 5283/29-3-2016 ο 1ος όροφος του 1ου Γυμνασίου είναι ακατάλληλος για να στεγάσει τη Βιβλιοθήκη, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις στατικής επάρκειας!

Όπως είπε στον Antennes FM ο Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου “στους χώρους του 1ου ορόφου θα φιλοξενηθούν οι φοιτητές των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων.”

 Ο κ. Παπαδημητρίου επίσης τάχθηκε υπέρ των χρήσεων των χώρων του 1ου Γυμνασίου, αποκλείοντας για μία ακόμη φορά να έρθει στην Καστοριά η Αρχιτεκτονική Σχολή.

Για την ανακατασκευή και τη βελτίωση της στατικότητας του κτιρίου ώστε να υποδεχθεί την Αρχιτεκτονική Σχολή είχε διατεθεί επί Νομαρχίας Λιάντση ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, με τον κ. Λιάντση να εμφανίζεται επίσης στον Antennes FM λάβρος για τα όσα ακούστηκαν για τη στατική επάρκεια του 1ου ορόφου.

Για την απόφαση της μεταφοράς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο 1ο Γυμνάσιο είχαν διαφωνήσει στη Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η κ. Θεοδώρα Τελλίδου και ο κ. Γιάννης Πάτρας, διότι θεώρησαν ότι ο χώρος δεν είναι επαρκής και κατάλληλος για Βιβλιοθήκη.

 

antennes.gr

περισσότερα
Back to top button