Καστοριά

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορος διοργανώνει για 7η χρονιά διαγωνισμό έκθεσης (ρεπορτάζ)

nikanoras

Σ΄ ένα περίπατό σας ένα φθινοπωρινό απόγευμα στο δάσος, συναντάτε τυχαία, ένα ξύλινο κουτί. Όταν το ανοίγετε, διαπιστώνετε πως είναι μια ολοκαίνουργια αστραφτερή μηχανή του χρόνου. Σε ποιά εποχή θα θέλατε να σας ταξιδέψει και γιατί; Αυτός είναι ο τίτλος τις έκθεσης που επέλεξε φέτος να  βάλει στον διαγωνισμό ο ιερός  Ναός του Αγίου Νικάνορος. 

Ο Διαγωνισμός ξεκινάει την 7η Νοεμβρίου μέχρι και την  9η Δεκεμβρίου οι εκθέσεις θα δοθούν  στους Διευθυντές των Σχολείων τους

 Πρόκειται για τον 7ο  Στον διαγωνισμό που θα λάβουν μέρος οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Καστοριάς και θα μπορούν να παραδίδουν τις εκθέσεις τους μέσω των διδασκάλων τους, στους Διευθυντές των Σχολείων τους, από την 7η Νοεμβρίου μέχρι και την  9η Δεκεμβρίου  2016.

Οι εκθέσεις θα μελετηθούν από κριτική επιτροπή διδασκάλων και στον πρωτεύσαντα θα δοθεί χρηματικό βραβείο 150 ευρώ, στους επομένους δύο θα δοθούν εκατό (100) ευρώ στον καθένα και στους επόμενους δύο, θα δοθούν πενήντα (50) ευρώ στον καθένα.

Επιπλέον οι εκθέσεις αυτές και θα δημοσιευθούν στον τοπικό ημερήσιο τύπο. Σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

Η σκέψη και τα όνειρα είναι απαραίτητα για την πρόοδο μιας κοινωνίας

Στη δυνατότητα που δίνει ο ιερός  Ναός του Αγίου Νικάνορας στους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων, τη δεδομένη χρονική στιγμή μέσα από τις εκθέσεις τους να ταξιδέψουν με τη δύναμη της σκέψης, σε πολύ μακρινές εποχές, είτε μπροστά είτε πίσω απ ΄ τον χρόνο που ζούμε, έκανε λόγο ο Εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης. «Οι οικογένειες σήμερα βιώνουν μια έντονη ψυχολογική, ηθική και οικονομική πίεση, απαραίτητη είναι η εύρεση μιας ασφαλούς διεξόδου για την αποφόρτιση από τις παραπάνω δύσκολες συνθήκες. Την ανάγκη αυτή την έχουμε όλοι μας, αλλά κυρίως επιβάλλεται να αποφορτίζονται τα νεαρά μέλη της οικογένειας, τα παιδιά μας. Είναι επιβεβλημένο δηλαδή να φροντίζουμε να τους χαρίζονται στιγμές ανάπαυλας και ξενοιασιάς όσο μπορούμε. Φροντίσαμε λοιπόν μια τέτοια στιγμή να προσφέρουμε στα παιδιά μας δίνοντας τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την δύναμη της σκέψης, σε πολύ μακρινές εποχές, είτε μπροστά είτε πίσω απ ΄ τον χρόνο που ζούμε», δήλωσε με την ταπεινότητα που τον διακρίνει ο Πατέρας Ελευθέριος, για να καταλήξει, «Η σκέψη και τα όνειρα είναι απαραίτητα για την πρόοδο μιας κοινωνίας. Κόσμος που δεν ονειρεύεται δεν έχει μέλλον, δεν έχει ελπίδα. Μέσα λοιπόν από τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών ελπίζουμε ότι και για εμάς θα ανοίξει ένα παράθυρο φωτός. Προσμένουμε λοιπόν τις εκθέσεις και τα όνειρα των μαθητών μας».

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

περισσότερα
Back to top button