Κόσμος

Πώς θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης αν οι χώρες μοιράζονταν σύμφωνα με τον πληθυσμό τους;

c6agr

Στο ζήτημα του κατά πόσο πυκνοκατοικημένες ή όχι είναι μεγάλες πόλεις του κόσμου, προέκυψε ένα σοβαρό ερώτημα. Πως θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης αν οι χώρες μετακόμιζαν στο σημείο του (χάρτη) που αντιστοιχεί στον πληθυσμό τους;

Και το ερώτημα απαντήθηκε από έναν χρήστη του Imgur, τον JPalmz, ο οποίος αποφάσισε να «παίξει» με τον παγκόσμιο χάρτη έτσι ώστε ο πληθυσμός να αντιστοιχεί με την επιφάνεια της γης που διαθέτει κάθε χώρα. Βάση αυτού η Κίνα, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του πλανήτη, μάζεψε τα πράγματά της και μετακινήθηκε από την Ασία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ρωσία, την μεγαλύτερη σε επιφάνεια χώρα.

Ο χάρτης φέρνει τα πάνω-κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για την παγκόσμια γεωγραφία, αλλά είναι δίκαιος στην μοιρασιά. Μερικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Υεμένη, η Βραζιλία και η Ιρλανδία ευτύχησαν να μην χρειαστεί να μετακομίσουν καθώς ο πληθυσμός και η επιφάνεια γης τους ήταν σε πλήρη συμφωνία.

«Όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του κοινού στην Wikipedia, εγώ απλά ήθελα να το οπτικοποιήσω», λέει ο δημιουργός του χάρτη.

 

 

thestival.gr

περισσότερα
Back to top button