ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Πριν 20 χρόνια: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ (φωτογραφίες – βίντεο)

"Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς" (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

16 Νοεμβρίου 1996!

20 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που έφτασε στην Καστοριά ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Επληρώθη ο ιστορικός θρόνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, αυτόν που κόσμησαν με την Αρχιερατεία τους πρόσωπα ηρωικά και άγια, όπως ο Γερμανός Καραβαγγέλης και ο Γρηγόριος Παπουτσόπουλος, από τον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου αλλά και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών, Αρχιμ. Σεραφείμ Παπακώστα.

Παρακάτω, μπορούμε να παρακολουθήσουμε από ερασιτεχνική λήψη βιντεοσκόπηση και φωτογραφικό υλικό, την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού, τις τότε τοπικές αρχές και παρόντων πολλών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων του Τοποτηρητού Σεβασμιωτάτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου αλλά και του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στις 12 μ. στην πλατεία Ομονοίας, όπου τον καλωσόρισε με θερμά λόγια ο τότε Δήμαρχος Καστοριάς κ. Δημήτρης Παπουλίδης.

Στη συνέχεια, έγινε εν πομπή η μετάβαση στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η ενθρόνιση κατά το καθιερωμένο τυπικό. Μετά δε και από διάφορες προσφωνήσεις, όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Σεβασμιώτατος Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, εκφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του.

«Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς, όσιος, άκακος, αμίαντος, κεχωρισμένος από των αμαρτωλών..» (Εβρ. 7,26)

imkastorias.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button