ΕλλάδαΚόσμος

Τι λέει το πρόσωπό σας για εσάς και την υγεία σας

ti-leei-to-prosopo-sas-gia-esas-kai-tin-ygeia-sas-col-8Συμφωνα με την παραδοσιακή ανατολική ιατρική, το πρόσωπό μας εκφράζει απόλυτα την υγεία και τον τρόπο ζωής μας. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να μάθετε αν υπάρχει κάτι στο πρόσωπό σας που προσπαθεί να σας πει ότι πρέπει να αλλάξετε συνήθειες.
1. Λεπτό και λιπόσαρκο πρόσωπο
Πιθανότατα το τραβήξατε λίγο το σχοινί με την άσκηση ή τη διατροφή σας. Όταν ασκείστε πάρα πολύ το δέρμα του προσώπου σας δεν μπορεί να λάβει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου. Η περιοχή των ζυγωματικών σας έχει επηρεάζεται περισσότερο.
Κάντε ισορροπημένη άσκηση και επιμείνετε σε μια υγιεινή διατροφή, έτσι ώστε το πρόσωπό σας φαίνεται νέο και φρέσκο.
2. Οίδημα προσώπου
Αν δείτε ότι το πρόσωπό σας είναι πρησμένο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να ασκηθείτε λίγο περισσότερο ή να μειώσετε τα επίπεδα της πίεσής σας και την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτοί οι τρεις παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία της παραγωγής κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα του προσώπου πλαδαρό.

3. Ρυτίδες
Εαν σας αρέσει να περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες είναι μία από τις κύριες αιτίες των πρόωρων ρυτίδων. Καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτότερο και πιο ευαίσθητο, μπορεί εύκολα να καταστραφεί από τον ήλιο.
Προστατέψτε το πρόσωπό σας με αντηλιακό, ακόμη και αν έχει συννεφιά.
4. Ξηρό δέρμα
Η κακή διατροφή σας είναι ίσως ο κύριος λόγος για τον οποίο το πρόσωπό σας είναι ξηρό και ευαίσθητο. Η κακή διατροφή έχει σαν αποτέλεσμα να μην λαμβάνετε βιταμίνες και στοιχεία υπεύθυνα για την ελαστικότητα του δέρματος. Λάβετε υπόψη ότι οι κρέμες αντι-γήρανσης δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα αν δεν φροντίσετε το δέρμα σας από το εσωτερικό.
Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά όλων των χρωμάτων, και σύντομα θα παρατηρήσετε ορατά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

 

5. Κοκκίνισμα δέρματος
Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμένο και κόκκινο δέρμα. Η καφεΐνη αφυδατώνει τα κύτταρα, προκαλώντας φλεγμονή και ξηρότητα. Επίσης, εάν εργάζεστε τη νύχτα και κοιμόσαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να στερείστε βιταμίνης D, επειδή δεν μπορείτε να εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο τακτικά.
Μειώστε την κατανάλωση καφεΐνης σας, ή αντικαταστήστε τον καφέ με κάτι άλλο. Για να πάρετε αρκετή βιταμίνη D, προσπαθήστε να κάνετε ηλιοθεραπεία κάθε μέρα – αλλά μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.
6. Κίτρινο δέρμα
Αν δείτε ότι τον τόνο του δέρματός σας να έχει έχει γίνει κίτρινος, μπορεί να έχετε προβλήματα με το συκώτι ή αναιμία. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό το συντομότερο δυνατόν εάν παρατηρήσετε τέτοιες αλλαγές στο δέρμα σας.
7. Χλωμό δέρμα
Εάν το πρόσωπό σας γίνεται πιο ανοιχτόχρωμο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου. Προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σίδηρο, όπως το κρέας και τα όσπρια. Μην ξεχάστε τη βιταμίνη C, καθώς διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου στο σώμα σας.
8. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
Εάν υποφέρετε από αϋπνία, ενώ η διατροφή σας δεν είναι και η καλύτερη, θα δυσκολευτείτε να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν επίσης να συμβάλλουν στα πρησμένα μάτια.
Θα πρέπει να κοιμόσαστε περίπου 8 ώρες την ημέρα και φυσικά να απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες. Η άσκηση και μια καλά ισορροπημένη διατροφή θα κάνει θαύματα στην κουρασμένη επιδερμίδα.
9. Ακμή
Εάν η διατροφή σας είναι πλούσια σε λίπη και σάκχαρα, μπορεί να αυτή είναι η αιτία για το πρόβλημα ακμής. Μερικές φορές ωστόσο αυτό το σύμπτωμα οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές.
Αλλά δεν έχει σημασία ποια είναι η αιτία, κρατήστε πάντα το πρόσωπό σας καθαρό και αποτοξινώστε το δέρμα σας από το εσωτερικό με την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων.
10. Γραμμές γέλιου και τις ρυτίδες γύρω από το στόμα
Εάν έχετε βαθιές ρυτίδες γύρω από το στόμα , προφανώς αγαπητές μου χαμογελάτε πολύ. Αλλά ενώ το χαμόγελο είναι καλό για σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ρυτίδες δείχνουν ανεπάρκεια βιταμίνης Β. Και τα σκασμένα χείλη συνήθως προκαλούνται από την έλλειψη της βιταμίνης C.
Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε πράσινα λαχανικά, πορτοκάλια, και πιπεριές μπορεί να αλλάξει θετικά την κατάσταση γύρω από τα χείλη σας.

womantoc.gr

περισσότερα
Back to top button