Ελλάδα

Τριακόσιοι πράκτορες προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα για τον Ομπάμα

e62c0ca799e45eb735aa152eab9ef225_xlΣτρατιωτική εκστρατεία θυμίζει η επιχείρηση των Αμερικανών πρακτόρων που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσημη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κάτω από άκρα μυστικότητα, αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού.

Τα αεροπλάνα μετέφεραν τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου και περίπου 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή.

Νωρίτερα, είχε φτάσει ένα δεύτερο αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μετακινείται με ξένα οχήματα, αλλά μόνο με αμερικανικά.

Στις αρχές της εβδομάδας, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 500 πράκτορες της CIA, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τις ημέρες της παραμονής του σε ελληνικό έδαφος.

«Κατεβάζει ρολά» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εν όψει της ομιλίας Ομπάμα

Την ίδια ώρα, και τυπικά προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φαίνεται πως οδεύει η προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Πνύκα.

Και αυτό, καθώς σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενημερώνει τους επισκέπτες του ότι από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον χώρο του Φάρου, όπου πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στους Γιάννη Μόραλη και Χρήστο Καπράλο.

Υπενθυμίζεται ότι, αν και ως δικαιολογία για την αλλαγή του χώρου της ομιλίας Ομπάμα προέβαλε ο άστατος καιρός, πληροφορίες θέλουν τους Αμερικανούς πράκτορες της CIA, που βρίσκονται στην Αθήνα και επεξεργάζονται από κοινού με την ΕΛ.ΑΣ το επιχειρησιακό πλάνο για την ασφάλεια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, να έκριναν ότι η Πνύκα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και να υπέδειξαν την εξεύρεση άλλου, πιο «ελεγχόμενου» σημείου.

thestival.gr

περισσότερα
Back to top button