ΕλλάδαΠροκηρύξεις

Έρχονται 80.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

ergasiΤην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ. Εκτός από την διαπραγμάτευση των εργασιακών θεμάτων με τους θεσμούς απάντησε και για το νεαρό της ηλικίας της.

Οταν ρωτήθηκε για την κριτική που της γίνεται κατά πόσο είναι ικανή να διαχειριστεί τέτοια θέματα στην ηλικία των 31 ετών, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι η νεότητα από μόνη της είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «πολλές φορές η νεότητα μπορεί να φέρει νέες, φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά, καμιά φορά να συνοδεύεται ακόμη και με απαρχαιωμένες αντιλήψεις, αλλά και οι μεγαλύτεροι το ίδιο μπορεί να φέρουν».

Επιπλέον σημείωσε: «Έχω τα χαρακτηριστικά που γνωρίζετε, έχω ένα βιογραφικό εξειδικευμένο στο Εργατικό Δίκαιο, έχω μία εμπειρία στο υπουργείο και είμαστε έτοιμοι όλοι μαζί, όλο το υπουργείο να διαπραγματευτούμε».

Επί των θεμάτων του χαρτοφυλακίου της η Εφη Αχτσιόγλου, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας πως οι θεσμοί δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους στο θέμα αυτό. “Έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μας”, είπε η κ Αχτσιόγλου, “το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τόνισε πως η γραμμή άμυνάς μας είναι να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις”.

Επίσης, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι, «στις 5 Δεκεμβρίου, θέλουμε να είμαστε στο Eurogroup με μία συμφωνία σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση».

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε πως υπάρχουν συναινέσεις στο εσωτερικό της χώρας ενώ για την μαύρη εργασία δήλωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι κατά της αδήλωτης εργασίας.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της σωστής εφαρμογής του συνδικαλιστικού νόμου με σεβασμό της αυτονομίας και της ελευθερίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Δεν τέθηκε το θέμα των τριετιών στην διαπραγμάτευση», ανέφερε ακόμη η νέα υπουργός Εργασίας, ενώ για την καταπολέμηση της ανεργίας επισήμανε πως θα ανοίξουν 80.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
iefimerida.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button