Κόσμος

Μηχανή του Χρόνου: Το απρόσμενο περιεχόμενο ενός κιβωτίου που έθαψε ένας Γερμανός κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ (εικονες)

box-768x515Το εντόπισε συνεργείο που έψαχνε για νάρκες. Γιατί αμφισβητείται η αυθεντικότητά του

Από τη Μηχανή του Χρόνου:

Πούρα, ποτά, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα ενός αξιωματικού του Γ΄Ράιχ βρήκαν πρόσφατα Ρώσοι που έψαχναν για νάρκες σε σημεία όπου είχαν διεξαχθεί οι φονικές μάχες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν έφθασαν στην αγροτική περιοχή Νέφσκι Πιατατσόκ, όπου έγιναν αιματηρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ, το ειδικό μηχάνημα τους ειδοποίησε ότι κάτι είχαν βρει. Οι Ρώσοι έσκαψαν μέσα στις λάσπες και βρήκαν ένα κλειδωμένο μεταλλικό κουτί, θαμμένο λίγα μέτρα κάτω από το έδαφος.

Οι ερευνητές άνοιξαν το βαρύ κιβώτιο κι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν το περιεχόμενό του. Το κουτί έδειχνε να ετοιμάστηκε πρόχειρα αλλά ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Περιείχε ρούχα, παπούτσια, χαρτονομίσματα της ναζιστικής Γερμανίας αλλά και δύο κουτιά με πούρα. Ο κάτοχος του κιβωτίου φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη αγάπη στο ρούμι. Μέσα στο μεταλλικό κουτί βρέθηκαν δύο μπουκάλια, τζαμαϊκανής παραγωγής. Το σήμα στο καπέλο του αλλά και τα διακριτικά στο σακάκι της στολής του μαρτυρούν ότι ο κάτοχος του κιβωτίου ήταν αξιωματικός του Γ’ Ράιχ.

Δεν λείπουν πάντως εκείνοι που ισχυρίσθηκαν ότι το κουτί δεν είναι γνήσιο απομεινάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αναρωτιούνται πως θα μπορούσε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση το περιεχόμενό του. Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, το κιβώτιο να τοποθετήθηκε σχετικά πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να τραβήξει την προσοχή όσων κάνουν συλλογή με αντικείμενα εκείνης της περιόδου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

«Γι’ αυτό το ψοφάλογο δουλεύαμε τόσες μέρες;» Η απογοήτευση του καπετάνιου στο Αρτεμίσιο, που ανέσυρε τη χάλκινη κεφαλή ενός αλόγου από τον βυθό της θάλασσας. Όταν συναρμολογήθηκε έμειναν με το στόμα ανοιχτό
Πουλήθηκε το εσώρουχο της ερωμένης και μετέπειτα συζύγου του Χίτλερ έναντι 3.500 λιρών. Το είχε βρει και το πήρε ως ενθύμιο αμερικανός στρατιώτης μετά το τέλος του πολέμου. Η Εύα Μπράουν ήταν μαζί του από το 1929

news247.gr

περισσότερα
Back to top button