ΕλλάδαΚαστοριά

Τελικά από πού είναι ο Τραμπ; Από την Κύπρο ή από την Καρδίτσα;

img_6739

Τέτοιο μπουμπούκι δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποια σχέση μαζί μας

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δύο ιστορίες για τον νέο πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με αυτές ο Τραμπ είναι είτε από την  Κύπρο ή από την Καρδίτσα. Εννοείται πως ήμασταν σίγουροι για την ελληνική καταγωγή του. Τέτοιο μπουμπούκι δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποια σχέση μαζί μας.

Άλλωστε και ο απερχόμενος πλανητάρχης Ομπάμα  όταν βγήκε την πρώτη τετραετία -ο μύθος λέει ότι- το πρώτο που είπε ήταν «Γεια σου μάνα Σαλονίκη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα σάιτ xeroteana.com («ξεροτήγανα.κομ» βραβείο ονόματος για σάιτ) ο  παππούς του Τραμπ ήταν ο «Δανιήλ Τράμπας, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Λευκόνοίκο της Κύπρου το 1885, σε ηλικία 16 ετών. Αρχικά δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ν. Υόρκη ως κουρέας και λίγο μετά έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση».

Από από την άλλη σύμφωνα με το blog karditsas.blogspot.gr «Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κρύβει την Καρδιτσιώτικη καταγωγή του. Στην πραγματικότητα η ιστορία της οικογένειάς του είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό, ακόμα και το αμερικανικό. Και πολύ ενδιαφέρουσα!

Ο Τραμπ κατάγεται από Καρδιτσιώτες μετανάστες που έφτασαν στην Αμερική άφραγκοι. Τα κατάφεραν γρήγορα με σκληρή δουλειά, ακόμη σκληρότερο οπορτουνισμό και αμφίβολες πρακτικές. Ο παππούς του Τραμπ, Δανιήλ Τραμπάκουλας, έφτασε στην Αμερική από το χωριό θέα της Καρδίτσας το 1885, σε ηλικία 16 ετών».

Δεν είναι τσολιάς. Είναι Γερμανοτσολιάς: Το πραγματικό οικογενειακό «δέντρο» των Τραμπ

Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταγωγή γερμανική από την πλευρά του πατέρα του Φρέντερικ και σκωτσέζικη από την πλευρά της μητέρας του, Μέρι ΜακΛέοντ. Ο νέος πλανητάρχης γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης στις 14 Ιουνίου του 1946. Γεννήθηκε μέσα στον κλάδο των κτηματομεσιτών, το οποίο και ακολούθησε. Ο παππούς του φέρεται να έχει καταγωγή από την Βαυαρία και μετανάστευε στις ΗΠΑ το 1885.

Ήταν η εποχή του πυρετού της χρυσοθηρίας και ο Φρέντερικ Κράιστ Τραμπ εγκαταστάθηκε στην Βρετανική Κολούμπια. Ξεκίνησε την καριέρα του και το χτίσιμο της «αυτοκρατορίας» Τραμπ πρώτα με ένα εστιατόριο και στη συνέχεια με ένα ξενοδοχείο. Πέθανε το 1918 από την ισπανική γρίπη και ανέλαβε τις επιχειρήσεις ο 13χρονος γιος του Φρέντερικ και πατέρας του νεοεκλεγέντα Προέδρου. Με λίγα λόγια η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ορισμός των οικονομικών μεταναστών.

athensvoice.gr

 

περισσότερα
Back to top button