ΚαστοριάΚοζάνη

Συνεχίζεται σήμερα στην Καστοριά η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου

poluzosΔηλώνουν αθώοι μάνα και πατριός

Με καταθέσεις μαρτύρων που «καίνε» τους δύο κατηγορουμένους ξεκίνησε την  Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς η πολύκροτη δίκη της μητέρας και του πατριού του 23χρονου Κωστή Πολύζου που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους πριν από σχεδόν 6 χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Ο άτυχος Κωστής Πολύζος

Συγγενείς του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή το 1997, κατηγόρησαν τη μητέρα πως όταν έμαθε για την ανεύρεση του πτώματος, αντί να πάει αμέσως να τον δει, πήγε στο σχολείο για να πάρει χαρτί για τις απουσίες του μικρότερου γιου της
Ο άτυχος Κωστής Πολύζος. Συγγενείς του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή το 1997, κατηγόρησαν τη μητέρα πως όταν έμαθε για την ανεύρεση του πτώματος, αντί να πάει αμέσως να τον δει, πήγε στο σχολείο γι

Ο αδικοχαμένος νέος είχε εξαφανιστεί «μυστηριωδώς» από το σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2011 και το πτώμα του βρέθηκε μισοθαμμένο σε χωράφι του πατριού του. Τον περασμένο Ιανουάριο, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία, συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι και παραπέμφθηκαν σε δίκη η μητέρα του Κωστή, Δέσποινα Κουτσέγκου, και ο πατριός του, Χρήστος Ντιος.

Αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση και κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο αποκάλυψε πως από την εξέταση του υπολογιστή του 23χρονου διαπιστώθηκε ότι υπήρξε δραστηριότητα από τις 2:15 ως τις 4:56 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας, λίγες ώρες μετά την υποτιθέμενη εξαφάνιση του Κωστή, παρόλο που η μητέρα είχε πει πως κανένας δεν πείραξε τον υπολογιστή.

Επίσης είπε πως στη διάρκεια των ερευνών η οικογένεια δεν δήλωσε ποτέ στους αστυνομικούς την ιδιοκτησία του συγκεκριμένου οικοπέδου όπου βρέθηκε τυχαία το πτώμα, επτά μήνες αργότερα, από έναν κυνηγό, ενώ ο ίδιος και άλλοι αστυνομικοί άφησαν αιχμές για μειωμένο ενδιαφέρον του ανδρόγυνου στις έρευνες.

«Τους ενοχλούσαμε εμείς»
«Αντί να μας ενοχλούν οι ίδιοι, τους ενοχλούσαμε εμείς. Αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν η εξαφάνιση του παιδιού τους, αλλά τι είπαν οι μάρτυρες σε σχέση με τις δικές τους μαρτυρίες» κατέθεσε ο δεύτερος αστυνομικός.

Ο φίλος και γείτονας του Κωστή, Σπύρος Καλαμπούκας, ο τελευταίος που είδε τον 23χρονο τη νύχτα της εξαφάνισης, ανέφερε πως η μάνα και ο πατριός ήταν αδιάφοροι και συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους, αντί «να κινήσουν γη και ουρανό» για να τον ψάξουν. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η μητέρα του ζήτησε να πει στους αστυνομικούς πως εκείνη του είχε τηλεφωνήσει τη νύχτα της εξαφάνισης, ενώ στηλίτευσε τον ισχυρισμό της μάνας ότι το παιδί της είχε σχέση με την Εκκλησία και μάλλον θα είχε πάει στο Αγιον Ορος. «Ο Κωστής έβλεπε παπά και γύριζε από την άλλη. Είναι δυνατό να μην ξέρουν το παιδί τους;» διερωτήθηκε.

Ο φίλος του Κωστή είπε πως ο 23χρονος ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος λόγω του δανείου, ύψους 200.000 ευρώ, που είχαν συνάψει στο όνομά του η μητέρα και ο πατριός του, για την αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική. Για ψυχρή και ψύχραιμη στάση που του έκανε εντύπωση μίλησε και ο Σαράντης Λιάκας, ο κυνηγός που βρήκε τυχαία το πτώμα του 23χρονου σε κτήμα στην περιοχή των Γρεβενών, όπου ο πατριός διατηρούσε μελίσσια.

Συγγενείς του πατέρα του Κωστή, που έφυγε από τη ζωή το 1997, κατηγόρησαν τη μητέρα πως όταν έμαθε για την ανεύρεση του πτώματος, αντί να πάει αμέσως να τον δει, πήγε στο σχολείο για να πάρει χαρτί για τις απουσίες του μικρότερου γιου της. «Το λάθος του Κωστή ήταν πως νόμιζε ότι έχει μάνα» είπε ένας θείος του αδικοχαμένου νέου.

Δηλώνουν αθώοι
«Αυτά τα χέρια δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου» είπε από την πλευρά της η Δέσποινα Κουτσέγκου, αρνούμενη την κατηγορία, ενώ αθώος δήλωσε και ο πατριός. Η δίκη διακόπηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης, έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, λόγω απουσίας της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη που αποτελεί ουσιώδη μάρτυρα. Σημειώνεται πως η μητέρα είχε συμμετάσχει σε εκπομπές της κλαίγοντας και χαρακτηρίζοντας «δίποδα αγρίμια» τους δολοφόνους του παιδιού της.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να επιτραπεί να καταθέσει ο ανήλικος ετεροθαλής αδελφός του Κωστή.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

 

ethnos.gr

 

περισσότερα
Back to top button