ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σεμινάριο SOTA από τη Ραδιολέσχη Καστοριάς (Φωτογραφίες)

14963182_902528953211255_8057034806727880336_n

Η Ραδιολέσχη Καστοριάς διοργάνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο SOTA το Σάββατο στις 29 Οκτωβρίου στην αίθουσα σεμιναρίων της λέσχης με εισηγητή τον Θωμά ΜισιργήSV2CLJ, ο οποίος είναι γνωστός για τη ραδιοερασιτεχνική του δραστηριότητα και τις γνώσεις τους πάνω στο πρόγραμμα.

Το SOTA (Summits on The Air) είναι ένα πρόγραμμα awards που απευθύνεται στους αδειούχους ραδιοερασιτέχνες και στους ακροατές των βραχέων (SWLs) το οποίο έχει portable εφαρμογή σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και θα ενδιέφερε και ορειβάτες με την προϋπόθεση να έχουν άδεια ασυρμάτου.

Τα βραβεία (awards) είναι σε 2 κατηγορίες:

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους activators, τους ραδιοερασιτέχνες δηλαδή που κάνουν επαφές από ή αλλιώς «ενεργοποιώντας» τις κορυφές που συμμετέχουν στο SOTA και η δεύτερη αφορά τους chasers δηλαδή τους ραδιοερασιτέχνες που πραγματοποιούν, ή που καταγράφουν, επαφές με τους activators στις κορυφές!

Το Summits in the Air εμπνεύσθηκαν Άγγλοι ραδιοερασιτέχνεςτο 2002. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στο πρόγραμμα από τον Αύγουστο του 2003. Σήμερα στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερες από 100.000 κορυφές. Έτσι στο SOTA το οργανωτικό σχήμα είναι διεθνές αλλά διεξάγεται και σε τοπικό επίπεδο λόγω της ευγενής άμιλλας που υπάρχει στο χώρο.

Η Ραδιολέσχη Καστοριάς διοργανώνει παράλληλα μαθήματα κατάρτισης υποψήφιων νέων ραδιοερασιτεχνών και προετοιμασίας τους για την συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη που διοργανώνει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το ραδιοερασιτεχνισμό και επιθυμούν να εγγραφούν στο σύλλογο, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου (ΔΗ.ΝΑΚ, Λεωφόρο Κύκνων, στην είσοδο της πόλης) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μετά τις 19:00.

Πληροφορίες και στο site του συλλόγου:

http://www.sz2rck.gr

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα SOTA και τους γενικούς κανόνες στον επίσημο ιστοτόπο:
www.sota.org.uk

επιπλέον πληροφορίες: www.sota.gr

Ρεπορτάζ για την ΣΕΝΤΡΑ: Γιαννουλοπούλου Αναστασία
φωτογραφίες: Ραδιολέσχη Καστοριάς

seminario sota rediolesxi kastoria

 

sentra.com.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button