Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Και ο Δήμος Άργους Ορεστικού στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Κερνάμε Ελλάδα»

kername

Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού «Κερνάμε Ελλάδα» που θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης θα λάβει μέρος ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, γαστρονομικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά και επιστημονικές ημερίδες.

Στόχος του είναι η ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως ένας σημαντικός γαστρονομικός τουριστικός προορισμός, η ενίσχυση της περιφερειακής τουριστικής ταυτότητας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η δικτύωση των τοπικών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, η βελτίωση της ποιότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων και των παρεχόμενων γαστρονομικών υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ επιδιώκει να ενισχύσει την τοπική γαστρονομική και τουριστική του ταυτότητα, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και τους τουριστικούς του προορισμούς. Την τιμητική του θα έχει φυσικά το φασόλι, εκλεκτές συνταγές για το οποίο θα περιληφθούν στις γαστρονομικές παρουσιάσεις του Φεστιβάλ.

 

 

περισσότερα
Back to top button