ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριάΝεστόριο

Πρώτη η Πόπη Νίκα στο “Βίκος Street Relays” στον Πειραιά (ρεπορτάζ)

14915707_10207611257782910_1889490105829349444_n

Στην κατηγορία 2χ5000 μ. μικτή πρώτη θέση για την Καστοριανή αθλήτρια του ΑΟ Πευκοφύτου Πόπη Νίκα και τον συναθλητή της Mateusz Madziar του ΑΟ Μυκόνου

Βλέμματα κουρασμένα, ανάσες βαριές. Τα χιλιόμετρα, ο ήλιος που έλαμπε ζεστός στον αψεγάδιαστο ουρανό και η ο κάματος για να έρθει σε πέρας η αποστολή, έκαναν τον
ιδρώτα να τρέχει ασταμάτητα στα πρόσωπα των χιλιάδων που φόρεσαν την αθλητική τους στολή και συμμετείχαν στα Βίκος Street Relays στον Πειραιά, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Ήταν όμως μια γλυκιά κούραση, που έδωσε βιαστικά τη σκυτάλη σε ένα λαμπερό, γλυκό χαμόγελο. Τερμάτισα! Τα κατάφερα!

 Οι νικητές ανά κατηγορία

2χ5000 μ.

Ανδρες: Γιώργος Μηλιαράς, Σάκης Νικόλαος

Γυναίκες: Άρτεμις Αναστασίου, Μαλλού Λαρισινού

Μικτή: Mateusz Madziar, Πηνελόπη Νίκα

 

4χ2,500 μ.

Άνδρες: Φίλιππος Ταμπούρογλου,  Γιώργος Λάβδας, Γιώργος, Πετρόγκωνας, Αθανάσιος Τσιτσώνης

Γυναίκες: Αριάνα Λιναρά, Δήμητρα Ζαφείρα, Μικαέλα Ζαφέτ, Ελισσάβετ Μητρόπαπα

Μικτή: Ράτζι Μίτζα, Βασίλης Μακαντάνης, Λέλα Σάγκα, Στέλλα Γεωργακέλλη

 

 

10.000 μ.

Άνδρες: Κωνσταντλινος Χρυσοβελώνης

Γυναίκες: Ευαγγελία Δημηνάκη

Όλο το νόημα του αθλητισμού, η χαρά της συμμετοχής στα Βίκος Street Relays, η αυλαία των οποίων έπεσε για το 2016 στην πανέμορφη διαδρομή στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, απεικονισμένα σε αυτό το χαμόγελο.

Άλλη μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την πρωτότυπη αυτή σειρά αγώνων σκυταλοδρομίας σε δρόμο έκλεισε στον Πειραιά με περισσότερους από 3000 χιλιάδες συμμετέχοντες και θεατές: από 2 μέχρι… 82 ετών, από ολυμπιονίκες μέχρι μικρά φυντανάκια ακαδημιών συλλόγων, από ανθρώπους που έχουν τοποθετήσει τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους έως ανθρώπους που απλά έτρεξαν για να διασκεδάσουν μαζί με την παρέα τους και παράλληλα να ενισχύσουν τον ιερό, φιλανθρωπικό σκοπό, που πάντα συνοδεύει την τέλεση των Βίκος Street Relays – κι αυτή τη φορά ήταν ενίσχυση του Παιδικού Σπιτιού Πειραιά.

Η Μαρίνα Ζέας είχε γεμίσει με κόσμο από το πρωί. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Κώστα Φιλιππίδη στις 11 με πρώτο αγώνα τα 4Χ2500μ.. Πιο γρήγορα από όλους έφυγε το… Renault Twingo της χορηγού εταιρίας, αλλά η πρωτοπορία του δεν κράτησε περισσότερο από 300μ. Κι αυτό γιατί παραμέρισε… εθελοντικά για να το προσπεράσει η λαοθάλασσα που το ακολουθούσε.

Υπό τους ήχους του Πειραιώτη DJ Βάλβη οι δρομείς των 4Χ2500μ, 2Χ5000μ και του αγώνα των 10.000 κόπιασαν, έτρεξαν ο καθένας στο δικό του ρυθμό και πέρασαν την αψίδα του τερματισμού φορώντας, στο πρόσωπο το χαμόγελο της δικαίωσης, της ανταμοιβής του ιδρώτα τους και στο στήθος το αναμνηστικό μετάλλιο των διοργανωτών.

Μώραλης: «Κάθε χρόνο και καλύτερα»

«Κάθε χρόνο η διοργάνωση μεγαλώνει, γίνεται όλο και καλύτερη, με περισσότερες συμμετοχές. Φέτος είχαμε και θαυμάσιο καιρό που βοήθησε να γίνει ένας ακόμα καλύτερος αγώνας.  Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε τη χαρά του αθλητισμού στη ζωή μας. Σε εμάς στο Δήμο Πειραιά ανήκει το μικρότερο μερίδιο της σημερινής μεγάλης επιτυχίας. Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτός ο αγώνας πραγματικότητα» είπε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ο μεγάλος μας Ολυμπιονίκης του επί κοντώ,  Κώστας Φιλιππίδης ήταν, μαζί με τον Παραολυπιονίκη μας Μάκη Καλαρά, οι πιο λαμπερές παρουσίες μεταξύ των συμμετεχόντων. Ο Κώστας, μάλιστα, παρέδωσε στον αγώνα των 4Χ2500μ τη σκυτάλη στο συναθλητή του, και πολύ μεγάλο ταλέντο του επί κοντώ, Δημήτρη Καραγιάννη, σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς.

Κώστας Φιλιππίδης ο «πρεσβευτής»: «Ιερός ο σκοπός»

«Είναι πολύ όμορφη εικόνα να βλέπεις όλον αυτόν τον κόσμο να συμμετέχει στα Βίκος Street Relays και παράλληλα να συνδράμει στην εκπλήρωση ενός ιερού σκοπού, με την ενίσχυση του Παιδικού Σπιτιού Πειραιά», δήλωσε ο πρεσβευτής των Βίκος Street Relays, που ειδικά αυτή την Κυριακή επέλεξε ένα «χαλάρωμα» 2,5 χιλιομέτρων αντί του καθιερωμένου ρεπό που απολαμβάνει τις Κυριακές.

Με κάπτεν τον Ιακωβάκη η NovasportsRunningTeam

Όπως πάντα με δυνατό ρόστερ και με ηγέτη, σε ρόλο τιμ μάνατζερ, τον Ολυμπιονίκη μας Περικλή Ιακωβάκη αγωνίστηκε η Novasports Running Team, ενώ με πολυπληθείς ομάδες συμμετείχαν ακόμα στα Βίκος Street Relays ο συνδιοργανωτής Ολυμπιακός, το Κολλέγιο Αθηνών, ο ΣΕΕΔΑ και ο αθλητικός σύλλογος Σπύρος Λούης.

Η μεγάλη γιορτή των Βίκος Street Relays ολοκληρώθηκε με τις γοργές δρασκελιές, τις φωνές και το πάθος των λιλιπούτειων δρομέων που «έβαψαν» όπως πάντα, με τα δικά ους ανεξίτηλα χρώματα τους τίτλους τέλους.

Αν και σε αγώνες ανάλογου χαρακτήρα τα αποτελέσματα περνούν σε δεύτερη μοίρα, εντούτοις αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία σε όσους πρώτευσαν ανά κατηγορία.

Η όμορφη περιπέτεια των Βίκος Street Relays έφτασε, λοιπόν, στο τέλος της για το 2016. Μια σειρά που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου από την Καλαμάτα, την πρώτη ελεύθερη πόλη του νέου ελληνικού κράτους, συνεχίστηκε στη Γλυφάδα στις 10 Απριλίου, ανηφόρησε βόρεια στην Καβάλα στις 24 Απριλίου, μετακόμισε δυτικά στην Κοζάνη στις 22 Μαΐου και στα Ιωάννινα στις 4 Ιουνίου, επέστρεψε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στη Θεσσαλονίκη στις 24 Σεπτεμβρίου, ταξίδεψε στη Λάρισα στις 16 Οκτωβρίου και έκλεισε με ένα εντυπωσιακό φινάλε στον Πειραιά στις 6 Νοεμβρίου. Ραντεβού το 2017 με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια, περισσότερα χάπενινγκς και ακόμα πιο λαμπερά χαμόγελα.

 

 

περισσότερα
Back to top button