Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ο Δημήτρης Σμιξιώτης για το αποτέλεσμα των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

smixiotis22

Οι εκλογές  για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ) ανέδειξαν πρώτη δύναμη στην Καστοριά την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών. Πιο αναλυτικά:

Ψήφοι (%)
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 145 42,27%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒ. ΣΥΣΠΕΙΡ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ 98 28,57%
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 85 24,78%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 15 4,37%

 

Τα αποτελέσματα αυτά είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να πολώσουν τεχνηέντως το προεκλογικό κλίμα και να «πληροφορήσουν»,  τους συναδέλφους για τον επικείμενο, δήθεν, αρμαγεδδώνα που θα εξαφανίσει τις κατακτήσεις του κλάδου και θα επιφέρει την απόλυτη καταστροφή! Ευτυχώς, εκ του εκλογικού αποτελέσματος, συνάγεται το συμπέρασμα πως η πλειοψηφία των δημοκρατικών και κριτικά σκεπτόμενων συναδέλφων δεν «τσίμπησε» στην παραπληροφόρηση και στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που άγγιξε ακόμα και τα όρια της σπέκουλας.

Προσωπικά Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συναδέλφισσες και  τους συναδέλφους που με στήριξαν προσωπικά τόσο με την τιμητική ψήφο τους όσο και με την εκ του σύνεγγυς στήριξή τους με τις ενθαρρυντικές παροτρύνσεις τους και τα θετικά λόγια συμπαράστασης το διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Η πρώτη θέση στην Καστοριά σε όλες τις παρατάξεις και η δεύτερη θέση σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία σε επίπεδο «Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών» πραγματικά με τιμά αλλά παράλληλα, αυτή η εμπιστοσύνη των συναδέλφων, εμπεριέχει και την συνακόλουθη ευθύνη για επαρκή ανταπόκριση στις προσδοκίες. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους  εκτός νομού Καστοριάς και με τίμησαν με την ψήφο τους (34  για το ΑΠΥΣΔΕ και  54 για το ΚΥΣΔΕ) γιατί γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να ψηφίσεις κάποιον που δεν είναι από την νομό σου. Πραγματικά, η στήριξη αυτή ήταν, εν πολλοίς, μη αναμενόμενη αλλά και συγκινητική.

Πάνω από όλα, όμως, η ενασχόληση με τα κοινά εμπεριέχει την έννοια της ομαδικότητας και της συμμετοχής. Γι’ αυτό, με την ευκαιρία αυτή, απευθύνω και ένα κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικά σκεφτόμενους και με πίστη στη δημόσια εκπαίδευση συναδέλφους να πλαισιώσουν τον συνδικαλιστικό χώρο των ΣΥΝΕΚ και της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών για να υπάρξει εμπλουτισμός απόψεων και ιδεών που θα βοηθήσει στην καλύτερη και ουσιαστικότερη εκπροσώπηση των αιτημάτων του κλάδου και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αναβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σας ευχαριστώ

Σμιξιώτης  Δημήτρης

Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button