Ελλάδα

Τον Βαρουφάκη κάνει ξανά υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας – γράφει ο πιτσιρίκος

varoufakis-tsiprasΤον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει στο υπουργείο Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη και του αναθέτει εν λευκώ την διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Ήδη, πέφτουν βροχή οι παραιτήσεις των υπουργών Οικονομικών των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε τρομοκρατημένος πως αποφάσισε να βγει στη σύνταξη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, καβάλα στη μηχανή του, φορώντας ένα υπέροχο πουκάμισο με το πρόσωπο του Bob Dylan.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε γεμάτος χαρά τον Γιάνη Βαρουφάκη και μετά έπαιξαν μπάσκετ με την μπάλα που χάρισε στον πρωθυπουργό ο Νίκος Γκάλης.

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάθισε στο πιάνο -αφού το απολύμαναν πρώτα καλά γιατί το είχε μολύνει με τις βρομοδαχτυλάρες του ο Κώστας Ζουράρις– και έπαιξε το Bella Ciao, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους αναρχικούς που εργάζονται στο Μαξίμου αλλά και στους κομμουνιστές αστυνομικούς του Αλέξη Τσίπρα, που, κάτω από τη στολή, φοράνε κόκκινες φανέλες και μποξεράκια με σφυροδρέπανα.

Αμέσως μετά, ο Γιάνης Βαρουφάκης έπαιξε στο πιάνο το «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου, κρύβεται μια γυμνασμένη κορμάρα» του Στέλιου Καζαντζίδη, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άρχισε να σπάει ό,τι γυαλικό έβρισκε μπροστά του.

Μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε φωτιά στα ρούχα του, βγήκε έξω από το Μαξίμου, φώναξε μια μπουλντόζα και φώναζε στον οδηγό «Ρίχτο, Ηλία! Ηλία, ρίχτο!», θυμίζοντας την τελευταία σκηνή από το «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη.

Η απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση ήταν ένα κόλπο του Αλέξη Τσίπρα, για να κερδίσει χρόνο και να αποκοιμίσει τους αντιπάλους του.

Με τους Ευρωπαίους στα σχοινιά, ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει πάλι στη μάχη τον Γιάνη Βαρουφάκη, για να δώσει στους εταίρους και στις αγορές το τελειωτικό χτύπημα, και να αλλάξει την Ευρώπη, όπως είχε υποσχεθεί.

Τελικά, αυτοί οι αριστεροί είναι σατανικοί και πανούργοι.
pitsirikos.net

περισσότερα
Back to top button