ΕλλάδαΚόσμος

Hellas ή Greece; Η απορία που έγινε… viral!

hellas_greece_473_355Από που είσαι… πατριώτη; Θα μπορούσε να είναι η ερώτηση που έκανε υπάλληλος στο Μάντσεστερ σε Έλληνα που βρέθηκε στη Βρετανία. Και λίγο ως πολύ, αυτή είναι. Απλά διατυπώθηκε αλλιώς.

Η φωτογραφία ενός εγγράφου από το δημοτικό Συμβούλιο του Μάντσεστερ προς κάποιον Έλληνα πολίτη, από τον οποίο ζητά… εξηγήσεις γιατί δήλωσε ότι η εθνικότητά του είναι ελληνική (Greek) αλλά το διαβατήριό του δείχνει ότι είναι Έλληνες πολίτης (Hellenic), έχει γίνει φυσικά viral.

Και έγινε, ευτυχώς για όλους μας, χάρη στον Έλληνα κωμικό Γιώργο Ζαχαρόπουλο, ο οποίος τη βρήκε και την ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter!

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαχαρόπουλο πρόκειται για επιστολή που εστάλη σε Έλληνα από το δημοτικό συμβούλιο του Μάντσεστερ! Γράφει λοιπόν η επιστολή: «Μου είπατε ότι η εθνικότητά σας είναι ελληνική (Greek) αλλά το διαβατήριό σας δείχνει πως είστε Έλληνας πολίτης (Hellenic citizen). Δεν υπάρχει κάποια χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να λέγεται Ελλάς (Hellas); Παρακαλώ πείτε μου γιατί δεν έχετε ελληνικό (Greek) διαβατήριο».

 Τι να του απαντήσει κανείς; Τουλάχιστον στο δήμο μου Μάντσεστερ κατάβαλαν μόνοι τους τη… γκάφα τους. Πως δηλαδή ο υπάλληλός τους μπέρδεψε το Greek (Έλληνας) με το Geek (σπασίκλας). Και τουλάχιστον ζήτησαν συγγνώμη… ντροπιασμένοι! «Είμαστε ντροπιασμένοι. Ένα ηλίθιο λάθος από έναν υπάλληλο που χρειάζεται μαθήματα γεωγραφίας και ορθογραφίας. Επικοινωνήσαμε με τον πολίτη για να απολογηθούμε» έγραψε στο twitter ο δήμος του Μάντσεστερ.
περισσότερα
Back to top button