Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Φτιάξτε λικέρ ρόδι

645432

Το καλύτερο λικέρ ρόδι σε συνταγή της Μαρίας

Υλικά
1 κιλό σπυριά από ρόδια
3/4 του κιλού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό
1 μοσχοκάρυδο [προαιρετικό] κονιάκ

Εκτέλεση
Βάζεις σε μία κατσαρόλα, να βράσουν , σε μέτρια φωτιά 10΄περίπου λεπτά.
Τα σπόρια του ροδιού, την ζάχαρη, και το νερό.
Αφού λιώσει η ζάχαρη και ο καρπός του ροδιού  [μένει μόνο το κουκούτσι.] Το βάζεις στην άκρη να κρυώσει.
Στην συνέχεια , στραγγίζεις τα σποράκια  και μετράς, όσα φλιτζάνια χυμό από το ρόδι που έβρασες, τόσο κονιάκ θα βάλεις στο βάζο.
Το ανακατεύεις και το αφήνεις 30 ημέρες στην άκρη να ωριμάσει το λικέρ.
Και αφού περάσει ο χρόνος των 30 ημερών, το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Είναι έτοιμο για κέρασμα.

Στην υγειά σας φίλοι μου.
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Άν ο σύγχρονος κουρασμένος και απογοητευμένος άνθρωπος,
που ασφυκτιά φυλακισμένος στον στενόψυχο ατομισμό του, αποφάσιζε να σπάσει τα δεσμά του εγωκεντρισμού του, τότε θα έβρισκε στην ανιδιοτελή προσφορά, στη γνήσια αγάπη, την λύση του ψυχικού δράματός του…….

 

 

περισσότερα
Back to top button