Κόσμος

Έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας (βίντεο)

tourkia_ntigiarmpakirΈκρηξη έγινε στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, με ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει στην περιοχή. Όπως επιβεβαίωσε το γραφείο του κυβερνήτη στο Ντιγιάρμπακιρ, η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο όχημα το οποίο οδηγούσε μέλος του ΡΚΚ, κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης όπου οδηγήθηκαν οι βουλευτές, που συνελήφθησαν στο Ντιγιάρμπακιρ. Από την επίθεση υπάρχει ένας νεκρός και 30 τραυματίες, 5 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η φύση της έκρηξης που προκλήθηκε στη συνοικία Μπαγκλάρ, ενώ αυτή ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη.

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μελών του ΡΚΚ με την αστυνομία μετά την είδηση της σύλληψης των συμπροέδρων του HDP.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα οι αρχές της Τουρκίας προχώρησαν στη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Η Φιγκέν Γιουκσεκντάγ συνελήφθη στο σπίτι της στην Άγκυρα και ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στο Ντιγιάρμπακιρ. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ντεμιρτάς έγραψε στο twitter ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν στο σπίτι του με ένταλμα σύλληψης.

Η αστυνομία συνέλαβε άλλους 9 βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος.

Το HDP κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συνδέεται με το ΡΚΚ.

Καταγγελία για απαγόρευση πρόσβασης στο ίντερνετ

Η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκε σήμερα στην Τουρκία, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ενέργεια αυτή αφορά μόνο τις συλλήψεις των προέδρων και των μελών του κουρδικού κόμματος HDP ή σχετίζεται και με την έκρηξη που σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ.

topontiki.gr

περισσότερα
Back to top button