Ελλάδα

Κώστας Γαβρόγλου: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας

gsvroglou_kostas_omotimos_kathigitis_01452712164_1

Τα μεγάλα θέματα της παιδείας θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας Επιστήμης του ΕΚΠΑ, ο οποίος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον  διάλογο που ξεκίνησε πριν ένα περίπου χρόνο για την παιδεία, ο Κώστας Γαβρόγλου συμμετείχε στην επιτροπή επιτελικού συντονισμού «Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία».

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1947 στην Κωνσταντινούπολη. Έχει σπουδάσει Φυσική στα Πανεπιστήμια του Λάνκαστερ, του Κέιμπριτζ και του Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του.

Στη συνέχεια δίδαξε Φυσική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ, MIT, Βοστώνης και στο Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης.

Πλέον είναι καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι ομότιμος καθηγητής, από το 2014 όταν και αποχώρησε από αυτό. Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Είναι πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας. Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Έχει συγγράψει είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, έργα αναφορικά με την ιστορία των επιστημών

parapolitika.gr

el.wikipedia.org

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button