ΕλλάδαΚόσμος

Οι άνθρωποι που δεν ανεβάζουν στο facebook τους συντρόφους και τις επιτυχίες τους είναι διανοητικά ισχυρότεροι

FacebookΤο facebook και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά όχι πάντα με ωραίο τρόπο.
Όλοι έχουμε εκείνους τους εμμονικούς φίλους που δεν σταματάνε να ανεβάζουν φωτογραφίες με το έτερον ήμισυ, δημοσιεύουν λεπτομέρειες και φωτογραφίες με το δεσμό τους και δεν παραλείπουν να μας επισημάνουν πότε χώρισαν, πότε τα έφτιαξαν και λοιπές λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής. Για να δούμε, όμως, τι λένε και οι έρευνες…

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, οι άνθρωποι που δεν χάνουν την ευκαιρία να καυχιούνται για τις θερμίδες που καίνε στο γυμναστήριο, για τον αριθμό των κοιλιακών που έκαναν ή που ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες με συντρόφους τους είναι εκείνοι που πάσχουν περισσότερο από χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ψάχνουν λίγη προσοχή με αυτές τις κινήσεις τους και βασίζονται στο facebook για να πάρουν την αποδοχή και την επιβεβαίωση που νιώθουν να λείπουν από τις ζωές τους, ώστε να νιώσουν λίγο καλύτερα.

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας Dr Tara Marshall αναφέρει, “Παρότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα η καυχητική διάθεση των ναρκισσιστών ευοδώνεται χάρις στα like και τα σχόλια που λαμβάνουν από τέτοιες κινήσεις, στην πραγματικότητα οι φίλοι τους καταδικάζουν τις συμπεριφορές τους, αν και το αποτέλεσμα για τους ίδιους είναι θετικό μια και παίρνουν πίσω τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.”

diaforetiko.gr

περισσότερα
Back to top button