Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Η κοσμολογική θεωρία” του Ναούμ Γκόσδα – Σημείωμα του συγγραφέα, παρουσίαση, κριτική

89765432

Προ πέντε ετών διετύπωσα και άρχισα να δημοσιεύω μια φυσική θεωρία για την ερμηνεία του είναι και του γίγνεσθαι του Σύμπαντος. Η θεωρία έχει στέρεο φιλοσοφικό βάθρο την φυσική πραγματικότητα ή πρώτο δομούν τον κόσμο. Πρόκειται για την αναζητούμενη από τους φιλοσόφους «την πάσα αληθή ουσία» ή το «όντως Όν» που εμπεριέχει την «αντίθεση» και τον «λόγο» του Ηράκλειτου. Είναι «το Ψηφιδωτό Ον», από το οποίο παραγωγικά πλέον ερμηνεύεται ο υπαρκτός κόσμος.
Στην ανάπτυξη της θεωρίας αποδεικνύεται ότι οι πρόγονοι μας φιλόσοφοι πρόβλεψαν πολλές μεγάλες συμπαντικές αλήθειες. Δικαιώνονται: ο Παρμενίδης με  «Το είναι και το μη είναι συγκροτεί τον Κόσμο». Ο Ηράκλειτος με τις έννοιες του «λόγου» και του «μέτρου» και τα δόγματα περί της «ενότητας των εναντίων» και της «ροής».b16050

Ο Ζήνων, του οποίου η θεωρία εξηγεί τα μέχρι σήμερα ανεξήγητα «παράδοξά του» Ο Πλάτων με τις «Ιδέες», η θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος αποδεικνύει ότι ο φυσικός Κόσμος είναι πραγματικά ιδεατός με απλούστατη βάση και ερμηνεύει την προϊούσα κατά τη δόμηση απατηλή πολυπλοκότητα. Δικαιώνεται ο Αριστοτέλης για την «δύναμη που συνοδεύει την κίνηση». Τέλος φαίνεται ότι καθένας από εκείνους τους μεγάλους κάτι σωστό είδε με την διορατικότητά του.
Η θεωρία μου απαντά στα ερωτήματα πως και γιατί ορθολογιστικά, δηλαδή φιλοσοφικά. Με τον ίδιο τρόπο θεωρούνται βασικές έννοιες, όπως της ύπαρξης, του γίγνεσθαι, της ύλης, του χρόνου και άλλες. Μόνο στο ερώτημα πόσο απαντά με μαθηματικά.
Τα δύο πρώτα βιβλία της θεωρίας μου, με τίτλους «Ενιαία θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος», εκδόσεων Τροχαλίας- Αθήνα και «η δομή των πυρήνων κατά την ενιαία θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος», εκδόσεων Σάλτο-Θεσσαλονίκη, αντιμετώπισαν κυρίως το μυστήριο της ύλης θεωρώντας αυτήν ως δυναμικές κατανομές του Ψηφιδωτού Όντος. Το παρόν βιβλίο που σου στέλνω, εκδόσεων Ένωσης Ελλήνων Φυσικών- Αθήνα, αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο μυστήριο, αυτό της κίνησης που αποτελεί και το μοναδικό γίγνεσθαι.
Οι τρεις υπάρχουσες μηχανικές προσπαθούν σήμερα να κατανοήσουν το μυστήριο της κίνησης αναφέροντας αυτήν στον χρόνο, ο οποίος όμως κατά τη θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος είναι ανύπαρκτος ως φυσική οντότητα και απλά ταυτίζεται με την κίνηση. Χρονόμετρο χωρίς κίνηση δεν υπάρχει και ούτε θα εφευρεθεί. Σήμερα οι χρονικές μηχανικές απλά παραβάλλουν την εξεταζόμενη κίνηση με την κίνηση του χρονομέτρου, και προσπαθούν να αντιληφθούν το βαθύ μυστήριο της κίνησης πάλι από την κίνηση, αυτήν του χρονομέτρου. Επομένως έχουν αυτοπαγιδευτεί  και αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα της κίνησης.
Η ενιαία άχρονη μηχανική απαλλάσσει την κίνηση από τον χρόνο. Η αντιμετώπιση της κίνησης γίνεται για πρώτη φορά «άχρονα». Θεωρείται αυτή δυναμική κατανομή των συνεκτικών δυνάμεων του Ψηφιδωτού Όντος όπως και τα σωματίδια. Εξάλλου, η κίνηση είναι κατάσταση των σωματιδίων, αλλά και η αυτοτελής κίνηση των Η/Μ κυμάτων μόνο από φορτισμένα σωματίδια προέρχεται και από αυτά μόνο απορροφάται. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ένα κινούμενο σώμα έχει συσσωρευμένη δύναμη, η μεταβολή της ορμής την προδίδει. Η νέα μηχανική δίνει σαφή απάντηση στο απλό ερώτημα τι είναι η κίνηση. Υπολογίζει αυτήν με απόλυτη ακρίβεια και λύνει με την απλότητα της πραγματικότητας δύσκολα προβλήματα. Είναι πράγματι ενιαία για κάθε κίνηση. Εξηγεί τα κυματικά φαινόμενα και δίνει την αληθινή κυματοσυνάρτηση εξηγώντας τι κυμαίνεται και που. Έχει μεγάλη ερμηνευτική, αποδεικτική και προβλεπτική δυνατότητα. Η μελέτη της είναι μια έκπληξη και στο τέλος ο αναγνώστης έχει μια σαφή εικόνα του Κόσμου.

Ο συγγραφέας
Ναούμ Ιωάννου Γκόσδας

kastorianet.gr

 

Διαβάστε παρουσίαση – κριτική τις κοσμοθεωρία του Ναούμ Ιωάννου Γκόσδα στο kosmologia.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button