ΕλλάδαΚαστοριά

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Ζήσης Τζηκαλάγιας;

tzikalagias-mitsotakis

«Κόφτη» στις ηλικίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι νέοι που μπαίνουν στη μάχη του σταυρού και το διαζύγιο σε… εκκρεμότητα μεταξύ κεντροδεξιάς και λαϊκής δεξιάς

Ποικίλες αντιδράσεις, αλλά και έντονη κινητικότητα σε παρασκηνιακό επίπεδο προκάλεσε η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ την περασμένη εβδομάδα περί πρόθεσής του να προχωρήσει σε γενναίο… φρεσκάρισμα των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων των επόμενων εθνικών εκλογών.

Bλέπετε, η τοποθέτηση αυτή του προέδρου της Ν.Δ. επιβεβαίωσε αφενός τη σχετική πληροφορία που κυκλοφορούσε εδώ και καιρό στο ρεπορτάζ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφετέρου τους φόβους μιας σημαντικής μερίδας πολιτευτών (αφού δεν αναμένεται να τεθεί συνολικό ζήτημα για τους εν ενεργεία βουλευτές), οι οποίοι… ψυχανεμίζονταν εδώ και μήνες ότι κάθε άλλο παρά απίθανο είναι να θυσιαστούν στον βωμό της επιχειρούμενης ανανέωσης από την Πειραιώς.

Εκτός της σειράς των νέων ηλικιακά προσώπων που έβγαλε μπροστά η «γαλάζια» ηγετική ομάδα και τα οποία βρέθηκαν σε κομβικά ηγετικά πόστα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία επιλογής και προώθησης των βιογραφικών που αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ananeosind.gr οι ενδιαφερόμενοι να δοκιμάσουν την τύχη τους και να συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες της Ν.Δ.

Οπως έχουν γράψει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το εν λόγω πλάνο «τρέχει» ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, με τη συνδρομή του διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη, ενώ βασική υπεύθυνη για το κομμάτι της αξιολόγησης των βιογραφικών είναι η άρτι αφιχθείσα στην Πειραιώς Ρεβέκκα Πιτσίκα, που προέρχεται από την αγορά και διαθέτει έντονο τεχνοκρατικό προφίλ.  Παράλληλα, στο εν λόγω κομμάτι θα δραστηριοποιηθεί ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, από τον οποίο έχει ζητηθεί ήδη να κινηθεί στην κατεύθυνση της ανάδειξης εν δυνάμει υποψηφίων νεαρής ηλικίας.

«Δεν ήταν μια ατάκα που μπορεί να ακουστεί θετικά στα αυτιά της κοινωνίας. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου», λένε χαρακτηριστικά συνομιλητές του προέδρου της Ν.Δ., αποτυπώνοντας τις σκέψεις του.

 

ΦΕΥΓΟΥΝ

Οπως είναι φυσικό, οι προθέσεις της Πειραιώς για την κατάρτιση των πιο… νεανικών ψηφοδελτίων «στην ιστορία της παράταξης», όπως διεμήνυσε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν προβληματίσει έντονα τόσο τους βουλευτές της παλαιάς φρουράς όσο και τους πολιτευτές. Και αν, όπως προαναφέρθηκε, για τους πρώτους δεν προβλέπεται -πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων, που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον- να υπάρξει θέμα αποκλεισμού τους λόγω… ηλικίας, για κάποιους από τους δεύτερους το καμπανάκι του κινδύνου έχει χτυπήσει ήδη.  Στο μικροσκόπιο των «γαλάζιων» επιτελών βρίσκονται κυρίως εκείνοι που, αν και είχαν (μακρά ή μη) κοινοβουλευτική θητεία, βρίσκονται εκτός της παρούσας Βουλής, κάποιοι που, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν ποτέ να κερδίσουν μια κοινοβουλευτική έδρα, καθώς και μια σειρά στελεχών που δεν συμβαδίζουν με το σύγχρονο προφίλ που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στο κόμμα ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί συνεργάτες του.

Σε αυτή τη… μαύρη -αν και ανεπίσημη μέχρι νεωτέρας- λίστα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων πολύ γνωστά ονόματα της Α’ και της Β’ Αθήνας (κάποια εκ των οποίων κατείχαν σημαντικά χαρτοφυλάκια στις κυβερνήσεις της Ν.Δ.), όπως οι Φωτεινή Πιπιλή, Μανώλης Μαυρομμάτης, Αργύρης Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης και Τάνια Ιακωβίδου. Στη Β’ Πειραιά θεωρείται δύσκολο, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Τάσος Νεράντζης, ενώ και ο εν ενεργεία βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, είναι εξαιρετικά πιθανό να παραδώσει την πολιτική παρακαταθήκη του στον υιό του. Στην Περιφέρεια Αττικής ερωτηματικό αποτελεί ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, τη στιγμή που ανάλογες αγωνίες φαίνεται να περνούν στην Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός και ο γνωστός «σαμαρικός» Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται ο Τιμολέων Κοψαχείλης από τα Γρεβενά, ο Κώστας Παπασιώζος από την Αρτα, οι Θανάσης Νταβλούρος και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος από την Αχαΐα, οι Ανδρέας Κουτσούμπας και Αρια Αγάτσα από τη Βοιωτία, ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο στενός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, Ακης Γεροντόπουλος. Ακόμα, οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος από την Ημαθία, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας από τη Θεσπρωτία, ο Σταύρος Καλογιάννης από τα Γιάννενα, οι Γιάννης Πασχαλίδης, Κωνσταντίνος και Γιώργος Καλαντζής από την Καβάλα και ο Σπύρος Ταλιαδούρος από την Καρδίτσα. Επίσης, ο Ζήσης Τζηκαλάγιας από την Καστοριά, ο Δημοσθένης Δαββέτας από την Κέρκυρα (ο οποίος επίσης συγκαταλέγεται στα πρόσωπα του περιβάλλοντος Σαμαρά), οι Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Γιάννης Λαμπρόπουλος από τη Μεσσηνία, οι Θεόφιλος Λεονταρίδης και Μενέλαος Βλάχβεης από τις Σέρρες, o Μιχάλης Ταμήλος από τα Τρίκαλα, ο Κωνσταντίνος Κουτσογιαννόπουλος από τη Φθιώτιδα, ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης από τη Φλώρινα και ο Ευθύμιος Καρανάσιος από τη Χαλκιδική.

Για την ιστορία και μόνο, αρκετοί εκ των προαναφερθέντων -και όχι μόνο- έχουν επιχειρήσει ήδη να ιχνηλατήσουν το τοπίο για να διαπιστώσουν αν βρίσκονται στην black list του κ. Μητσοτάκη, ενώ έχουν ενεργοποιήσει τις όποιες αναφορές τους στον «καραμανλικό» και τον «σαμαρικό» πυρήνα, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Οι νέοι που μπαίνουν  στη μάχη του σταυρού…

 

 

Όλο το άρθρο στο parapolitika.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button