Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

ΚΛΕΙΣΤΟΝ σε ένα ακόμη τριήμερο το “τουριστικό” περίπτερο (του Ευάγγελου Ευαγγέλου)

8976456756

Στην Καστοριά το όνειδος του τουρισμού αντικρίζουν οι επισκέπτες με ένα εγκαταλειμμένο “τουριστικό” περίπτερο επί της λεωφόρου Κύκνων. Ερμητικά κλειστό σε μία ακόμη αργία, σε ένα ακόμη τριήμερο το “τουριστικό” περίπτερο τη στιγμή που το δημοτικό πάρκινγκ φιλοξενεί τουριστικά λεωφορεία και η περιφέρεια επιμένει να κρατάει καλά κρυμμένο το γραφείο τουρισμού στον τρίτο όροφο του κτιρίου της παλιάς νομαρχίας. Εκεί που δεν μπορεί να το βρει κανείς.
Χορτάσαμε παχιά λόγια για τουρισμό επιπέδου από περιφέρεια. Χορτάσαμε παχιά λόγια για branding, στρατηγικό σχέδιο, εξωστρέφεια, για βελτίωση της εικόνας της πόλης με βάση μια συγκεκριμένη ελκυστική ταυτότητα από τον δήμο και τον ταξιδευτή τ. αντιδήμαρχο τουρισμού.
Όλοι σας επικαλείστε «έλλειψη κονδυλίων» όταν ο μέσος Έλληνας διαθέτει χρήματα κι επιλέγει την Καστοριά ως προορισμό. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενδιαφερθείτε για την υποδοχή του.
Υπάρχει προφανής έκδηλη και ξεκάθαρη αδυναμία και αδιαφορία από πλευράς περιφέρειας και δήμου για την κατάλληλη και αποτελεσματική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος στην Καστοριά, που δεν περνά απαρατήρητη.
Προσπαθώ ως πολίτης να διαπιστώσω την ανάδειξη ή την τουριστική επένδυση σε κάποιο έργο στο δήμο Καστοριάς. Δυστυχώς όμως σκοντάφτω στο ναυαγισμένο πλοιάριο «Ορεστειάς», στο αβάπτιστο ηλιακό πλοιάριο, στην αλλαγή χρώματος της λίμνης από μπλε σε πράσινο, στις κλειστές εκκλησιές, στα παράνομα αναψυκτήρια, στην ποιότητα της άμμου στην περιοχή πλαζ, στις χαμογελαστές φωτογραφικές πόζες του τέως με πρέσβεις που επιδεικνύει στα blogs ότι κρυβόταν ένα επιχειρηματικό μυαλό και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να δράσει.
Κρίμα…

περισσότερα
Back to top button