Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

Ανέν[κ]δοτο.

Η OΔΟΣ δεν συνυπέγραψε κείμενο που συντάχθηκε και υπογράφεται για να καταγγείλει απροσδιόριστα ανώνυμα κέντρα εξουσίας στην Καστοριά, που υποτίθεται επιχειρούν να περιστείλουν την ελευθεροτυπία και να επιβάλλουν προληπτική λογοκρισία. Διότι η καταγγελία-διαμαρτυρία βρίθει αοριστιών και γενικεύσεων, που την καθιστά διάτρητη. Αν δεν έχει το θάρρος ο κόσμος της ενημέρωσης να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό με στοιχεία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και η γενίκευση έχει αύρα που θυμίζει προσπάθεια συνεννόησης, δηλαδή συναλλαγής.

Διαβάστε ακόμη:

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Ο εφιάλτης
Στο πλαίσιο των παιδικών μου χρόνων εγκαταστάθηκε, με όλη τη φρίκη που είχα ζήσει τότε και που η παρουσία του ευθυτενούς Γερμανού στην είσοδο της οικίας έφερε στην επιφάνεια.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ. ΠΗΧΙΩΝ:
Μεθεόρτιοι σχολιασμοί

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάσθηκε με διάφορες εκδηλώσεις ο Μακεδονικός Αγώνας, με επίκεντρο πάντοτε τον θάνατο του εθνομάρτυρα Παύλου Μελά.

Λόγος & Αντίλογος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ:
Το διαλεκτικό άλμα, στο σχόλιο που φιλοξένησε η ΟΔΟΣ, γίνεται εκ προθέσεως για να μειωθεί η προσωπικότητα του Μεταξά, πράγμα πολύ συνηθισμένο.

ΟΔΟΣ:
Καταγγελίες κάτω από την μέση

Εντυπωσιακή και πολιτικά πρωτοφανής, για τα δημοτικά δεδομένα της Καστοριάς, η στάση του προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς κ. Ζαχαρία Παύλου.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Σταγόνες ανθρωπιάς μες στον απάνθρωπο πόλεμο
Στην εθνική μας συνείδηση, όλα τα παιδιά της Μητέρας Ελλάδας αποτελούν μια αναπόσπαστη ενότητα: είναι ισότιμα μέλη του εθνικού σώματος, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Marilena Nik:
Ακολουθώντας τον αγέρα…
«Σύντροφοι με αυτά τα όπλα, που δοξάστηκαν στα βουνά της Πίνδου, με αυτά να διώξουμε και τους κατακτητές της πατρίδας μας», ΟΧΙ, άλλη μια φορά…

Λόγος & Αντίλογος
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης:
Είπαν… και ακροβολισμοί
“Αν δεν μπορούν να πληρώσουν, ας πάνε στην Βουλγαρία”. Όταν η Αριστερά “δογματίζει” με τέτοιες και παρόμοιες δηλώσεις, ενεργεί με “πλέρια δημοκρατία”…

Το Σκάκι
Έτσι απλά να σας πούμε ότι, υπάρχουν και αυτοί οι δημοσιογράφοι:

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

-Είπαν: Θεόδωρος Καρυπίδης

-Τοποθετήσεις των κκ Ευαγγέλου Διαμαντόπουλου και Αθανασίου Καρανικολόπουλου για τοπικά ΜΜΕ.

-«Το πέρασμα του Αρμένιου»

-Η επόμενη αναμετάδοση απ’ ευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς.

…κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 27.10.2016 | 857

 

 

 

περισσότερα
Back to top button