Ελλάδα

Συνταγή: Πανεύκολο σουφλεδάκι σοκολάτας χωρίς αλεύρι!

eykolo_soufle600.jpg_2224792b30c08e3bce05d451c1ffdf71Ό,τι του λείπει σε θεαματικό όγκο, το έχει σε πλούσια γεύση σοκολάτας. Πανεύκολο σουφλέ χωρίς αλεύρι για εκείνες τις στιγμές στο σπίτι που …πεθαίνουμε για κάτι γλυκό και σοκολατένιο, αλλά δεν έχουμε και ιδιαίτερη όρεξη να κλειστούμε στην κουζίνα.

Υλικά

  • 3 κουβερτούρες των 125 γρ. η κάθε μία
  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ’ τα σπαράδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Οταν η σοκολάτα λιώσει και ρευστοποιηθεί, προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών    ανακατεύοντας διαρκώς να απορροφούνται. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα της μαρέγκας χτυπώντας διαρκώς. Όταν τα δύο μείγματα ενσωματωθούν πλήρως μεταξύ τους, τα ρίχνετε σε ταψάκι διαμ. 20 εκ. και με ύψος 4-5 εκ. Ψήνετε στο φούρνο για 20΄.  Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Συμβουλή

Το σουφλεδάκι αυτό δε φουσκώνει θεαματικά, οπότε μην περιμένετε να καταλάβαιτε αν ψήθηκε από τον σούπερ όγκο. Γίνεται τραγανό απ’ έξω και σχετικά ρευστό στο εσωτερικό του. Για να ελέγξετε το ψήσιμο, βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα, που ΔΕΝ πρέπει να βγει στεγνή.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button