Ελλάδα

To ΒΒC στα… μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης (εικονες)

vothzzz708Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες στα χρόνια της κρίσης μετέδωσε το BBC, μέσω ενός οδοιπορικού που αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα μέσα από τα μάτια ενός βρετανού δημοσιογράφου.

Ο Σάιμον Ριβ ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του Πειραιά Στη συνέχεια επισκέφθηκε την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, με τους εργαζόμενους εκεί να δηλώνουν ότι εργάζονται μόλις 50 ημέρες τον χρόνο.

Το οδοιπορικό συνεχίστηκε στην Πελοπόννησο. Ο βρετανός δημοσιογράφος συνάντησε μετανάστες από το Μπαγκλαντές να δουλεύουν στην παραγωγή της φράουλας. Όπως υποστήριξε, οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων είναι χειρότερες από την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους.

Τελευταίος σταθμός του Ριβ η Θεσσαλονίκη. Στην συμπρωτεύουσα παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έβλεπε κανείς στην πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, ενώ -μεταξύ άλλων- επισκέφθηκε και τα μπουζούκια, αναφέροντας ότι πολλοί Έλληνες δεν τα πάνε καλά με την λιτότητα, και ζουν για το σήμερα, ξοδεύοντας πολλά χρήματα.

Φωτογραφίες: Δελτίο Ειδήσεων Alpha

iefimerida.gr

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button