ΕλλάδαΚαστοριά

Παραμυθένιοι ξενώνες στην Ελλάδα έως 60€ – Ένας στην Καστοριά

filoxenia

Φωτιά που σιγοκαίει στο τζάκι, αφράτα παπλώματα που σκεπάζουν το κρεβάτι, καταπράσινες βουνοπλαγιές και κρυστάλλινες λίμνες που απλώνονται έξω από το παράθυρο.

της Ηρώς Κουνάδη

Το ελληνικό φθινόπωρο είναι, επιτέλους, εδώ, κι εμείς βρίσκουμε αφορμή να το γιορτάσουμε σε επτά παραμυθένιους ξενώνες που δεν κοστίζουν καθόλου ακριβά.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου. Τις καθημερινές, οι τιμές είναι ακόμα χαμηλότερες.

Casa Calda  
Συρράκο, Τζουμέρκα, τηλ.: 2651 053540
Τιμή: 49,50€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό)

Παραδοσιακά, μεγάλα (στα 35 τετραγωνικά μέτρα) και φωτεινά δωμάτια, που δημιουργούν απευθείας την αίσθηση του ιδιωτικού μας… καταφυγίου στο βουνό. Ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινοι τοίχοι, χτιστά κρεβάτια, αφράτα χαλιά, τζάκι πλάι στο κρεβάτι και παραδοσιακά χειροποίητα αντικείμενα συνθέτουν την εικόνα τους.

Apopsis Zoy’s Guesthouse  
Γαλαξίδι, τηλ.: 2265 042222
Τιμή: 54€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα (ή 60€ με πρωινό)

Γουστόζικη διακόσμηση, παλ χρώματα, έπιπλα – αντίκες και μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά το Γαλαξίδι και την θάλασσα είναι τα highlights των δωματίων στον ξενώνα Apopsis Zoy’s. Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά πλάι στο αναμμένο τζάκι, ενώ το Γαλαξίδι είναι ιδανικό για ρομαντικές αποδράσεις για δύο.

Αλαγονία Ξύλινα Καταλύματα
Αλαγονία, Ταΰγετος, τηλ.: 27210 76038
Τιμή: 55€ το σαλέ δύο ατόμων με πρωινό

Κουκλίστικα, παραδοσιακά διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια των 43 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, στην καρδιά του Ταΰγετου, με μπαλκόνια που αγναντεύουν το συγκλονιστικό τοπίο γύρω τους. Φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, ατμοσφαιρικά φωτισμένα και με ρομαντική διακόσμηση, ζεσταίνονται –πέραν της κεντρικής θέρμανσης– και από ξυλόσομπες που προσθέτουν έξτρα πόντους στην ήδη χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα.

Ξενώνας Φιλοξενία  
Καστοριά, τηλ.: 24670 22162
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό και μπαλκόνι με θέα στη λίμνη (ή 65€ με τζάκι, πρωινό και θέα στη λίμνη)

Πρωινό στο μπαλκονάκι σας, με τη λίμνη της Καστοριάς να απλώνεται κάτω από τα πόδια σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Τα απλά διακοσμημένα δωμάτια του Φιλοξενία βρίσκονται στην καρδιά της Καστοριάς, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε την πόλη και τη λίμνη. Το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό συγκεντρώνει την αγάπη των επισκεπτών στα σχόλια του Booking.

Αστρομέρια  
Μακρυράχη, Πήλιο, τηλ.: 2426 032085
Τιμή: 40€ το δίκλινο (ή 48€ με το πρωινό)

Πέτρινο τζάκι ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι, μπαλκόνι με υπέροχη θέα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές και καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Τι άλλο να ζητήσεις; Τα κουκλίστικα δωμάτια του Αστρομέρια βρίσκονται στο χωριό της Μακρυράχης, πολύ κοντά στη Ζαγορά και περιλαμβάνουν στις παροχές τους τηλεόραση και μίνι ψυγείο.

Olga Rooms
Πορταριά, Πήλιο, τηλ.: 2428 099437
Τιμή: 49,90€ το δίκλινο (ή 59,90€ με τζάκι)

Πηλίου… συνέχεια, με τα κουκλίστικα δωμάτια του Olga Rooms, τα οποία στολίζονται με ρετρό έπιπλα, παραδοσιακά χαλιά και νοσταλγικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi και τηλεόραση, ενώ η θέση του ξενοδοχείου είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τα γραφικά καλντερίμια της Πορταριάς.

Ξενώνας Ίριδα 
Μπελοκομίτι, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 24410 93140
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι, θέα στη λίμνη και πρωινό

Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε καλύτερη εποχή από το φθινόπωρο για να βολτάρουμε στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα –ή για να κλείσουμε ένα δωμάτιο με θέα στα ακίνητα νερά της. Τα κουκλίστικα δωμάτια του Ξενώνα Ίριδα προσφέρουν μπαλκόνια που αγναντεύουν τη λίμνη, τηλεόραση και DVD player, εξαιρετικό πρωινό και τζάκι για έξτρα χουχουλιαστή ατμόσφαιρα.

 

in2life.gr

περισσότερα
Back to top button