ΕλλάδαΚόσμος

Αθήνα: Το φοβερό γκράφιτι στο Μεταξουργείο που έγινε παγκόσμιο viral (εικονες)

Ένα φοβερό γκράφιτι που απεικονίζει μια κουκουβάγια κοσμεί πλέον τη μέχρι πρότινος άχρωμη γειτονιά του Μεταξουργείου στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου.

Το σύμβολο της σοφίας και της προστάτιδας της πόλης, θεάς Αθηνάς, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών», το οποίο διοργάνωσε το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Οι παραπάνω φορείς συνεργάστηκαν με τον κορυφαίο street artist, WD.

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης το απόφθεγμα του Τζίμι Χέντριξ «Knowledge speaks – Wisdom listens», που σημαίνει «H γνώση μιλάει, Η σοφία ακούει», ο WD  εντυπωσίασε με το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Ο ίδιος δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία με την εντυπωσιακή κουκουβάγια, την οποία συνόδευσε με το μήνυμα: «H κουκουβάγια συμβολίζει την σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομα της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όραση της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε την σοφία αυτού του πλάσματος».

Η επίμαχη φωτογραφία έγινε παγκόσμιο viral, με χρήστες του Reddit και του Facebook να θαυμάζουν το γκράφιτι που πλέον κοσμεί την Αθήνα.

economy365.gr

περισσότερα
Back to top button