Ελλάδα

Αυγοφέτες με τυριά και μπρόκολο

brokolo_augofeta_77f50e0074213de36c6c09f5e7d152ecΓια τα απογευματινά τσιμπολογήματα

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 350 γρ. μπρόκολο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 500 γρ. γάλα εβαπορέ
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε νερό, ρίχνετε λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε το μπρόκολο και το ζεματίζετε για ΄5′. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το στραγγίζετε καλά και το ψιλοκόβετε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με το μπρόκολο.
  3. Απλώνετε στις 4 φέτες μείγμα τυριού με μπρόκολο και σκεπάζετε με τις άλλες 4.
  4. Σπάζετε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά, προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το γάλα, λίγο αλάτι και τα χτυπάτε καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα.
  5. Βάζετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει, βουτάτε τις φέτες του ψωμιού πρώτα στο γάλα, μετά στο αβγό και τέλος τις ρίχνετε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα από τη μια, γυρίζετε να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά.
  6. Τις βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αφήνετε για λίγο να απορροφηθεί το λάδι και  σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button