Καστοριά

Κρίσιμες μέρες για τα αναψυκτήρια της Καστοριάς (ρεπορτάζ)

6825866abf6ddc014340326b35addd51_xl

Η Κτηματική Υπηρεσία Καστοριάς φαίνεται αποφασισμένη να διεκδικήσει όσα από την νομοθεσία της ανήκουν.

Έτσι, με έγγραφο που υπάρχει στα χέρια του Δήμου από το 2013 καθιστά σαφές ότι η κυριότητα των κτιρίων όπως τα Ψαράδικα, το Αναψυκτήριο στο Ντολτσό, το Νησί των Κορμοράνων κ.α. της ανήκει και πως ο Δήμος έχει την χρήση, από την οποία εισπράττει ενοίκια, ποσοστό των οποίων πρέπει να αποδίδει στην Κτηματική Υπηρεσία.

Για την περίπτωση των Ψαράδικων που φαίνεται πιο σοβαρή, ο Πρόεδρος της Ορεστειάς, κ. Λίτσκας μιλώντας στον antennes.gr είπε ότι μπήκε πρόστιμο 75.000 ευρώ (στην Ορεστειάς) που ουσιαστικά ισοδυναμεί με τα χρήματα που θα έπρεπε να καταβληθούν κατά τα έτη 2010 έως 2015.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι το κτίριο μπορεί να κριθεί κατεδαφιστέο, αφού δεν διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες.

“Η Ορεστειάς και κατ’ επέκταση ο Δήμος” τόνισε ο κ. Λίτσκας “έχει αποποιηθεί την εμπλοκή με τα συγκεκριμένα κτίρια και έτσι τώρα ουσιαστικά η Κτηματική Υπηρεσία έχει να κάνει με τους ενοικιαστές.”

Από την υπόθεση αυτή ίσως να υπάρξει θέμα και με άλλα κτίσματα όπως του Ναυτικού Ομίλου, αλλά και της γέφυρας του Σταυρού.

Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο του Δήμου θα επισκεφθεί την Κτηματική Υπηρεσία για να βρεθεί μία λύση “πακέτο” όπως θα συμβεί και στα Γιάννενα που αντίστοιχα υπάρχουν τόσα και μεγαλύτερα θέματα.

antennes.gr

περισσότερα
Back to top button