ΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τ.Ε.Ι. Καστοριάς: Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής για δεύτερη φορά στο 7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (φωτογραφίες)

 89768765

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (i2fest 2016www.i2fest.gr ) που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από 7 έως 15 Οκτωβρίου 2016. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Α.Μ.Θ.), το Επιμελητήριο Καβάλας, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Η προσέγγιση σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει σε ένα φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διάφορών ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και τεχνολογικών αντιλήψεων. Η ανάπτυξη μια τέτοιας δράσης δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αμβλύνει την τεχνοφοβία.

Οι φοιτητές από την Καστοριά συμμετείχαν με 3 υψηλού επιπέδου εργασίες, 1 από την ομάδα Ρομποτικής του τμήματος – Kastroria Robotics και 2 από το IEEE Student Branch του τμήματος, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερα κολακευτικών σχολίων από τους επισκέπτες καθώς και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης το οποίο παρέχεται από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., αλλά και τις προσπάθειες εξωστρέφειας οι οποίες γίνονται διαρκώς από τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος, αλλά ταυτόχρονα και τους φοιτητές του.

Η φιλοξενία από την πλευρά των διοργανωτών ήταν και φέτος άψογη, δίνοντας στους φοιτητές του τμήματος που συμμετείχαν τη δυνατότητα εκτός από την προβολή του έργου τους, να προβάλουν ταυτόχρονα και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με συμφοιτητές τους από άλλα Ιδρύματα της Ελλάδας, Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι., τα οποία συμμετείχαν επίσης με φοιτητές τους και εκθέματα.

lclhbvkgqgfwha8yshisbcd27kg9yieeib59zbd-pwu kj086tmluh8oxhcccnghbaspakzrwkfctjlqsbla_q0 8f4zogiqls6i4if7hrnjh9mmql4uf2co31xzwne_yc4 oinvnlomez_ujlivqvxcvk8gcuuiz5lsunivvyg6pco r6hvj3kflbhtq2mfj__2pyitfclzlmgsxehw78_k_x0 tci7jhagbthuswfxggng3va2tphy85x7ql_wo6xmjnq dd6jjr2hgm_manteg74cs3wtw30yyddjoa7qg6wzuh4 d4fdcqci3166tyxudvsavzjewx2ui8j-3d86i_wo3by 7_gjwafjqv0d7k754s2voyknhs3kxbkwsnipgs6i94y

 

περισσότερα
Back to top button