Ελλάδα

Μπριζόλες φούρνου μαριναρισμένες με μπίρα

brizoles-fournou1_bd81e620e6b8d0242e8b01d76d8efe3cΥλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
  • 4-5 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 1 ½ κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4-5 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με την μπίρα, τη μία κουταλιά από το βούτυρο, το μέλι και τη μουστάρδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. Τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα.
  2. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες. Αλατίζουμε και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα της μπίρας και το υπόλοιπο βούτυρο.
  3. Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Στο διάστημα αυτό τις γυρίζουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Συμβουλή

Μπορείτε να ξεροψήσετε τις πατατούλες βάζοντάς τις 5′ στο γκριλ.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Χορταστικό και νόστιμο πιάτο από τον συνταγότοπο του βούτυρου Flora www.flora.com.gr

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button