Κόσμος

Με αυτό το λουκέτο για ποδήλατα δεν θα τολμάνε να σας το κλέψουν!

podilato-100_592_355Μια πραγματικά… δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους επίδοξους κλέφτες ποδηλάτων με αυτό το λουκέτο. Δείτε πως μπορείτε να προφυλάξετε το ποδήλατό σας.

Αυτό το λουκέτο που εφηύρε Αμερικανός, πραγματικά θα… απομακρύνει από το ποδήλατό σας κάθε επίδοξο κλέφτη. Όταν προσπαθήσει να σπάσει το λουκέτο, αυτό απελευθερώνει στο πρόσωπο του δράστη μια εξαιρετικά δύσοσμη ουσία, που προκαλεί εμετό και αποθαρρύνει την κλοπή.

Δεν είναι τυχαία λοιπόν η ονομασία αυτής της εφεύρεσης, που λέγεται SkunkLock, η “κλειδαριά του ασβού”. Στην πραγματικότητα κάνει αυτό που κάνει και το συμπαθές ζώο, που καταφέρνει να ξεφύγει, χάρη στην πολύ άσχημη οσμή του.

Συνήθεις μέθοδοι κλοπής ποδηλάτου και τρόπος αποφυγής

– Οι κλέφτες ανυψώνουν το ποδήλατο μαζί με την κλειδαριά αφαιρώντας ή μη προηγουμένως το σήμα/ταμπέλα που βρίσκεται στην κορυφή του στύλου. Αν το ποδήλατο είναι κλειδωμένο με αλυσίδα ή κουλούρα (μηχανής) ως επί το πλείστον δεν αφαιρείται το σήμα/ταμπέλα.
– Οι κλέφτες εισχωρούν διάφορα εργαλεία στην οπή του κλειδιού τα οποία ξεκλειδώνουν ή καταστρέφουν τον αφαλό. Οι επώνυμες κλειδαριές φέρουν πιστοποίηση ως προς την αντίστοιχη προστασία.
– Εάν η κλειδαριά φτάνει ή ακουμπάει στο έδαφος τότε ο κλέφτης μπορεί να την κόψει χρησιμοποιώντας ως αντίσταση το ίδιο το έδαφος. Συνήθως η αλυσίδα κι η κουλούρα (μηχανής) έχει αυτό το μειονέκτημα.

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button