Ελλάδα

5 ιδέες για σπιτικά σάντουιτς

collage_sandwits_73ef5b4f11453e83e85704c4748bdbbaΑρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη νοστιμιά της κουζίνας εξπρές το σάντουιτς έχει καταφέρει να γίνει το πλέον αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Είναι εύκολο, φτιάχνεται γρήγορα και πολλές φορές με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Το τι θα βάλουμε μέσα έχει να κάνει σίγουρα με τις γευστικές μας συνήθειες, με το τι βρίσκεται στο ψυγείο μας και καμιά φορά με το τι περίσσεψε από το μεσημεριανό φαγητό! Το παίρνουμε στο γραφείο και στο σχολείο, συνοδεύει τέλεια την παγωμένη μας μπύρα μας, τρώγεται εύκολα και κυρίως είναι πολύ νόστιμο!

Πάμε να δούμε 5 λαχταριστές συνταγές για να το φτιάξουμε.

Σάντουιτς με κοκκινιστά κεφτεδάκια και τυρί

Υλικά: 1 μπαγκέτα κομμένη στα 4 και εγκάρσια στη μέση, 4 φέτες τυρί του τοστ. Για τα κεφτεδάκια: 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, 2 φέτες (μόνο η ψίχα) μπαγιάτικο ψωμί, 100 ml γάλα, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδα και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα, 2 αυγά. Για τη σάλτσα:
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:  Για τα κεφτεδάκια: Ζυμώνετε τον κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και το αλατοπίπερο, μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1′. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20′ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνετε τη σάλτσα να μισοκρυώσει και ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια. Μοιράζετε σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας σάλτσα, βάζετε τα κεφτεδάκια (φροντίζετε να είναι ζεστά) και τέλος το τυρί.

Σπιτικό σάντουιτς με αυγό

Υλικά: 6 ψωμάκια πολύσπορα. 6 τηγανητά αυγά, 6 φύλλα μαρουλιού, 6 φέτες ντομάτα, μπέικον σοταρισμένο (προαιρετικά), 6 κουταλιές της σούπας cottage cheese

Εκτέλεση:
Τηγανίζετε τα αυγά και αν θέλετε στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε για λίγο το μπέικον. Τοποθετείτε σε κάθε ψωμάκι από ένα φύλλο μαρουλιού, τη ντομάτα,το μπέικον (προαιρετικά), τα αυγά, από 1 κουταλιά της σούπας τυρί cottage και σερβίρετε.

Σάντουιτς με κοτόπουλο και πράσινη μαγιονέζα

Υλικά: κομμάτια στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιέ,  8 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας (χωριάτικο, ολικής), 8 φέτες ντομάτας, 4 φέτες μπέικον ή καπνιστή γαλόπουλα (σοταρισμένες ελαφρά στο τηγάνι), 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός ψιλοκομμένος, ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού μαγιονέζα, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, λίγο άσπρο πιπέρι, λίγο βούτυρο

Εκτέλεση: Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το βασιλικό και το γιαούρτι. Προσθέτετε και λίγο άσπρο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα τηγάνι ψήνετε με λίγο βούτυρο τις μπουκιές κοτόπουλου περίπου 8′-10′ ανακατεύοντάς τις. Ψήνετε αν θέλετε τα ψωμάκια για λίγο στην τοστέρια.Τα αλείφετε με λίγη σάλτσα, τους μοιράζετε το μπέικον ή τη γαλοπούλα, στη συνέχεια το κοτόπουλου, τις φέτες ντομάτας και την υπόλοιπη σάλτσα μαγιονέζας και σερβίρετε.

Σάντουιτς με λουκάνικα Φρανκφούρτης και σάλτσα κρεμμυδιών

Υλικά: 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες, 4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί, 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, 5 κομμάτια από μπαγκέτα ή φραντζολάκια, 4 κουταλιές της σούπας γλυκιά μουστάρδα, 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, μερικά φύλλα ρόκας, μουστάρδα και κέτσαπ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια 7΄-8’ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά και αλατοπιπερώνετε. Κάνετε μερικές χαρακιές σε κάθε λουκάνικο και τα ψήνετε στο γκριλ ή στο τηγάνι, τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τα τοποθετείτε μέσα στα ψωμάκια μαζί με το μείγμα κρεμμυδιών, φύλλα ρόκας και ροδέλες αγγουριού. Τα συνοδεύετε με μουστάρδα και κέτσαπ.

Φουρνιστό club sandwich με αυγό, τυρί κρέμα και αλλαντικά

Υλικά: 6 φέτες ψωμί του τοστ, 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα, 1 ώριμη, σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες, 2 τηγανιτά αυγά, 4 φέτες ζαμπόν, 4 φέτες μπέικον, 4 φέτες τυρί του τοστ ή τυρί τσένταρ

Εκτέλεση: Ψήνετε το μπέικον στο φούρνο για 3′- 4′. Παίρνετε μία φέτα ψωμί το τοστ και απλώνετε τυρί κρέμα. Προσθέτετε μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, ντομάτα, μπέικον. Παίρνετε άλλη φέτα ψωμί του τόστ, την αλείφετε και από τις δύο πλευρές με τυρί κρέμα και βάζετε από πάνω μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, ντομάτα, μπέικον. Αλείφετε και την τρίτη φέτα ψωμιού με τυρί, βάζετε το τηγανητό αυγό και καλύπτετε το σάντουιτς. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες ψωμιού και τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετείτε τα club sandwich σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και ψήνετε για 7′-8′ στους 180° C. Κόβετε το sandwich, προσθέτετε την μαγιονέζα και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button