Ελλάδα

#WeAreFamily: Οι οικογένειες που άνοιξαν τα σπίτια τους στους πρόσφυγες (βίντεο)

5804b68d1dc524e5078b4575To νέο βίντεο της οργάνωσης SolidarityNow #WeAreFamily, παρουσιάζει αληθινές ανθρώπινες ιστορίες συνύπαρξης προσφύγων και πολιτών σε συγκινητικές οικογενειακές στιγμές.

Το #WeAreFamily πραγματοποιείται σε συνεργασία με το βραβευμένο φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη και ξεδιπλώνει τις ιστορίες του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της οργάνωσης.

“Συνάνθρωποί μας που διαβιούν στην Ελλάδα, άνοιξαν το σπίτι τους και φιλοξενούν σήμερα πρόσφυγες που βρίσκονται σε ανάγκη, στερούμενοι βασικά αγαθά, όπως η στέγη. Νιώθουν οικογένειες. Είναι οικογένειες. Που μοιράζονται την ίδια στέγη, δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς, χωρίς φραγμούς θρησκευτικούς, εθνικούς ή άλλους.

Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να δουν τους πρόσφυγες με τα μάτια ενός συγγενή, ενός φίλου που ανοίγει το σπίτι του, τους υποδέχεται και τους φιλοξενεί. Και μοιράζεται: το χώρο του, τη φιλία του, το τραπέζι του, τον πολιτισμό του”, αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωση της.

Το βίντεο αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας του SolidarityNow για το Πρόγραμμα Φιλοξενίας προσφύγων Home for Hope, που έχει στόχο 800 πρόσφυγες να βρουν προσωρινή στέγη μέχρι να μετεγκατασταθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μέχρι σήμερα, έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 450 πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα Home For Hope πραγματοποιείται από το SolidarityNow με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την χρηματοδότηση της ΕΕ.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button