Κόσμος

Φιλ Κόλινς: Not dead yet…- Η μεγάλη επιστροφή

fil-kolins_8-w_lΜε διαλυμένη πλάτη και με μπαστούνι από την 60χρονη θητεία του στα ντραμς ο Φιλ Κόλινς κάνει το μεγάλο του comeback. «Θα εμφανιστώ και μετά θα ξαπλώσω…»

Σήμερα, 65 ετών, κυκλοφορεί με μπαστούνι. «Εξήντα χρόνια στα ντραμς έχουν διαλύσει την πλάτη και τους γοφούς μου», λέει. «Έκανα εγχείρηση στην πλάτη, αλλά τώρα έχω πρόβλημα στο πόδι. Ελπίζω να γίνω καλύτερα καθώς τα νεύρα αναγεννιούνται…»

Ο Φιλ Κόλινς, αυτός ο γίγαντας της μουσικής σκηνής, ήθελε να αποσυρθεί ήσυχα κι ωραία. Αλλά οι θαυμαστές, η οικογένεια και κάποιοι εξαιρετικοί καλλιτέχνες δεν τον άφησαν. Αποτέλεσμα, να επιστρέφει με σειρά συναυλιών κι όχι μόνο. Η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Not Dead Yet» κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Ο γιος του Κόλινς, 15 ετών θα τον συνοδεύει στη σκηνή, παίζοντας ντραμς στην περιοδεία. Κι όσο για τον ίδιο; Είναι μάλλον απίθανο να παίξει ντραμς. «Μόνο θα τραγουδώ», είπε. «Θα εμφανιστώ στις συναυλίες και μετά θα πρέπει να ξαπλώσω», αναφέρει σε μια συνέντευξη ζωής που έδωσε του στον Guardian.

 

Ο καλλιτέχνης που μαζί με τον Μακ Κάρτνεϊ και Τζάκσον πούλησε 100 εκ. δίσκους

Είναι ένας από τους τρεις καλλιτέχνες που έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια δίσκους – οι άλλοι δυο είναι ο Πολ μακ Κάρτνεϊ και ο Μάικλ Τζάκσον. Είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους καλλιτέχνες στον κόσμο. Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται να ξεπερνάει τα 120 εκατομμύρια λίρες. Είναι ακόμα ένας άνθρωπος που έχει παλέψει πολύ με τους προσωπικούς του δαίμονες. Ο Φιλ Κόλινς έχει μιλήσει και για τη μάχη του με την κατάθλιψη αλλά και τον εθισμό του στο αλκοόλ.

 

Η μεγάλη επιστροφή

Η επιστροφή του Φιλ Κόλινς σηματοδοτείται τον Ιούνιο του 2017. Θα δώσει πέντε συναυλίες στο Roayl Albert Hall στο Λονδίνο και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο Παρίσι και την Κολωνία.

Τι κι αν το 2011 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική σκηνή; Δύο εμφανίσεις του σε φιλανθρωπικά σόου τον Αύγουστο αλλά και η ενθάρρυνση των παιδιών του τον έκαναν να αλλάξει γνώμη. «Θα είναι μία διαδρομή στα τραγούδια μου που οι άνθρωποι αγαπούν», είπε για την τουρνέ που – επίσης – με τίτλο Not Dead Yet θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2017.

 

«Παίζω ντραμς από τότε που ήμουν πέντε χρονών…»

. Στη συνέντευξη που παραχώρησε «παρέλασε» όλη του η ζωή: Η συνεργασία με την Αντέλ, η επανένωση των Genesis αλλά και τα θέματά του με το αλκοόλ.

«Δεν νομίζω να μπορέσω ποτέ να παίξω όπως έπαιζα» παραδέχθηκε ο Φιλ Κόλινς. «Κάτι συνέβη μία νύχτα στην τελευταία περιοδεία των Genesis και μετά από εκείνο το σημείο, δεν ξαναγύρισα, προσπάθησα με πιο βαριές μπαγκέτες, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερα πιατίνια, δεν μπορούσα να πάρω δύναμη. Είναι λίγο μυστήριο, δεν ξέρω γιατί συνέβη, αλλά είμαι 65 και έπαιζα ντραμς από τότε που ήμουν πέντε χρονών. Παίζω με τα δάχτυλα κι αυτό είναι που έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Οπότε το θέμα είναι να ανακτήσω τη δύναμή μου..Έχω ένα σετ ντραμς στο γκαράζ και θα το πάρω να δω αν τουλάχιστον μπορώ να παίξω το In the Air».

 

Η εξάρτηση από το αλκοόλ και το τρίτο διαζύγιο

Ο μουσικός αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ μετά το τρίτο του διαζύγιο το 2008.«Ήθελα να είμαι ο πατέρας στο σπίτι αλλά μόλις αποσύρθηκα η οικογένειά μου διαλύθηκε, δεν είχα τίποτα να κάνω στο σπίτι. Και τότε άρχισα να πίνω», υπογράμμισε. Μετά από παραμονή σε κέντρο αποτοξίνωσης, ο τραγουδιστής είναι νηφάλιος. Εδώ και τρία χρόνια και είναι ξανά μαζί με την τρίτη σύζυγό του, παρ ότι όπως είπε γελώντας ειρωνικά «δεν του επέστρεψε τα χρήματα πίσω»…

 

Θα ξανασμίξουν οι Genesis;

Ο Βρετανός τραγουδιστής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Genesis να συνεργαστούν ξανά στο μέλλον. Το γκρουπ επανενώθηκε το 2007 για μία περιοδεία, αλλά από τότε δεν έχουν παίξει μαζί. «Γράφοντας το βιβλίο (την αυτοβιογραφία του Not Dead Yet) θυμήθηκα πόσο καλοί φίλοι είμαστε» είπε. «Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι κάτι πολύ ξεχωριστό…. δεν θα το αποκλείσω». Ο Φιλ Κόλινς τόνισε ότι είναι ανοιχτός για συνεργασία με τη νέα γενιά μουσικών που τον έχουν αναφέρει ως πηγή έμπνευσης – Κάνιε Γουέστ, Λόρντι και Μπιγιονσέ – αν και ήταν σαφής ότι δεν θέλει να είναι «το διακοσμητικό στην τούρτα κάποιου άλλου». Όταν η Αντέλ προετοίμασε το τρίτο της άλμπουμ συνάντησε τον Κόλινς και του ζήτησε να της γράψει ένα μουσικό κομμάτι «μετά εξαφανίστηκε…. εγώ δεν το τελείωσα και ποτέ δεν άκουσε τι έγραψα», είπε. Ακόμη ανέφερε ότι είχε τον τηλεφωνικό αριθμό του Φάρελ Γουίλιαμς, αλλά παραδέχθηκε «δεν ξέρω τι θα του έλεγα». Ο Κόλινς είπε ότι προς το παρόν οι θαυμαστές του δεν θα πρέπει «να περιμένουν νέα μουσική».

 

Γιατί δεν μπόρεσε να αποσυρθεί ήσυχα κι ωραία….

«Νόμιζα ότι θα αποσυρθώ ήσυχα» υπογράμμισε αναφερόμενος στην επιστροφή του. «Αλλά χάρη στους θαυμαστές, την οικογένεια και τη στήριξη από κάποιους εξαιρετικούς καλλιτέχνες ανακάλυψα ξανά το πάθος μου για τη μουσική και την ερμηνεία. Είναι ώρα να τα ξανακάνω όλα και είμαι ενθουσιασμένος. Φαίνεται το σωστό», σημείωσε. Ο Φιλ Κόλινς είναι τραγουδιστής, συνθέτης, ντράμερ, παραγωγός και ηθοποιός. Έκανε το πρώτο σόλο άλμπουμ το 1981 με τίτλο Face Value με πρώτη επιτυχία το In the Air Tonight. Άλλες επιτυχίες του ήταν τα σινγκλς Easy Lover, You Can’t Harry Love και Against All Odds, I wish it would rain down, One more night, Do you remember.. Την άνοιξη του 2016 ενάντια σ’ όλα τα εμπόδια (Against all odds), όπως είναι και ο τίτλος του θρυλικού τραγουδιού του (1984), ο Βρετανός μουσικός  αποφάσισε, να κυκλοφορήσει διευρυμένες και επεξεργασμένες εκ νέου editions όλων των solo άλμπουμ του στο πλαίσιο της αναδρομικής Take A Look At Me Now.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button