ΓούναΚαστοριάΚόσμος

Ο Ναούμ Δίτσιος μας μιλάει για το πώς κινήθηκαν οι τελευταίες δημοπρασίες

DITSIOSNAOUM

Η αύξηση των τιμών των γουνοδερμάτων προσδίδει μια νότα αισιοδοξίας για τη σεζόν, καθώς τα ελληνικά παλτά γίνονται πιο ανταγωνιστικά και θα πωληθούν πιο εύκολα

   Mε άνοδο των τιμών των γουνοδερμάτων ολοκληρώθηκαν οι δημοπρασίες των δυο δημοπρατηρίων Kopenhagen Fur και Saga Furs. Με τη συμμετοχή 270 αγοραστών – εκ των οποίων μόλις 80 ήταν οι Κινέζοι (η συμμετοχή των Ελλήνων είναι σχεδόν μηδαμινή) και τη συνολική προσφορά να αποτελείται από 2,7 εκ. δέρματα, ολοκληρώθηκε  στην Κοπεγχάγη η πρώτη δημοπρασία της νέας περιόδου για το δημοπρατήριο της Kopenhagen Fur.

 Κύριο χαρακτηριστικό των φετεινών  δημοπρασιών όπως δήλωσε μιλώντας στη “Στήλη των Γουνοποιών” ο  Καστοριανός επιχειρηματίας κ. Ναούμ Δίτσιος ήταν  «Η άνοδος των τιμών και η πολύ καλή ποιότητα των γουνοδερμάτων φέτος, ένα σημαντικό γεγονός για τους γουνοποιους τις περιοχής μας οι οποίοι έχουν στοκ εμπόρευμα. Με την αύξηση των γουνοδερμάτων, έχει μεγαλύτερο κόστος το καινούριο παλτό και αυτό θα δυσκολέψει τις πωλήσεις των νέων εμπορευμάτων, ωστόσο θα βοηθήσει στο στοκ, να  μπορέσει να φύγει. Οι Έλληνες αγοραστές προσπάθησαν να καλύψουν σε δέρματα τις ανάγκες που έχουν και αγοράστηκαν κυρίως εκείνα που έλειπαν από τις κολεξιόν. Το γεγονός αυτό εκτιμώ ήταν μια νότα αισιοδοξίας για την ερχόμενη σαιζόν».

Αναφορικά με την δημοπρασία της Saga Furs  ,ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 23 του ιδίου μηνός. Κύρια αγοράστρια χώρα ήταν η Κίνα, με πολύ καλή υποστήριξη από την ελληνική αγορά. Το σύνολο των αγοραστών ανήλθε στους 490 και οι Έλληνες αγοραστές στους 21.

«Η δημοπρασία στο Ελσίνκι ήταν ανάλογη της Κοπεγχάγης, οι Κινέζοι  ήταν και πάλι οι κύριοι αγοραστές, ενώ οι Έλληνες έκαναν επιλεκτικές αγορές. Βέβαια υπήρχε και εδώ άνοδος των γουνοδερμάτων», δήλωσε ο γνωστός επιχειρηματίας.  Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο το εμπόρευμα θα πωληθεί μέσα στην σαιζόν, γιατί  όπως διευκρίνισε οι τιμές ανεβήκαν  όσο χρειαζόταν.

Σχολιάζοντας ο κ Δίτσιος  την πορεία τις γούνας, η οποία όλο αυτό το διάστημα πνέει τα λοίσθια, ενημέρωσε ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που συνηγορούν στο να ξεπεράσει ο κλάδος αυτόν τον κυκεώνα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσουν, η σταθερότητα στις οικονομίας των χωρών που εμπορεύονται τα προϊόντα μας. Επίσης, αν ο χειμώνας που έρχεται θα  είναι βαρύς, ένα γεγονός που θα βοηθήσει στην πώληση του προϊόντος και επιπλέον το άνοιγμα νέων αγορών. «Όπου ανοίγει μια αγορά, είναι κέρδος», κατέληξε ο Καστοριανός επιχειρηματίας .
Εν κατακλείδι η επόμενη δημοπρασία της SAGA FURS θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 21 Δεκεμβρίου και η προσφορά θα αποτελείται από Πιστοποιημένα Saga® Fox και Finnraccoon καθώς και κάποιες ποσότητες Karakul. Η πρώτη προσφορά των Saga® Mink για την σεζόν 2016-17 θα πραγματοποιηθεί στην δημοπρασία Μαρτίου μεταξύ 5-15 Μαρτίου 2017.

Δώρα Κωτσοπουλου

Από τη ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

περισσότερα
Back to top button