ΚαστοριάΠρόσωπα

Αναστασία Τρυγούτη, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ: Συνέντευξη με τις… πιτσιρίκες που μεταμόρφωσαν το Αρχοντικό Βέργου

dsc_0459-701x464

Σήμερα τελευταία ημέρα της Εικαστικής Έκθεσης «Διαδρώ-ΔιαδρώMen»

Στην είδηση ότι η πόλη μας θα φιλοξενήσει την Εικαστική Έκθεση «Διαδρώ-ΔιαδρώMen»  εντυπωσιάστηκα! Δεν ξέρω εάν ήταν ο τίτλος της που μου κέντρισε την προσοχή ή το γεγονός ότι τρεις νέες κοπέλες ενσάρκωναν μια πρωτότυπη ιδέα. Ο ενθουσιασμός μου πάντως πολλαπλασιάστηκε όταν τις αντίκρισα από κοντά! Η Αναστασία Τρυγούτη, απόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, η Κωνσταντίνα Εμμανουήλ, ηθοποιός, απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά, και η Νικολέτα Μηλιάτη, χορεύτρια, τρεις νέες κοπέλες, γεμάτες δημιουργικότητα και μεράκι «ξανασυστήνονται» στην Καστοριά μέσα από την τέχνη τους. Τις συνάντησα στο Αρχοντικό Βέργου όπου τις τελευταίες μέρες δούλευαν νυχθημερόν στήνοντας την έκθεση που βασίζεται στην εικαστική δουλειά της Αναστασίας Τρυγούτη (Anis). Μέσα από τη «διαδραση»  μας  προέκυψε η παρακάτω συνέντευξη…

Συνέντευξη στην Χριστίνα Αγγελή

dsc_0464

Ξεκινώντας με την Αναστασία Τρυγούτη (Anis)

Πως γεννήθηκε η αγάπη σου για την τέχνη;
Ζωγραφίζω από πολύ μικρή. Γενικότερα μου άρεσαν οι τέχνες, όταν πήγαινα σε εκθέσεις εντυπωσιαζόμουν. Στη συνέχεια σκεφτόμουν ότι δε θέλω να σπουδάσω απλώς κάτι οπότε έψαξα και βρήκα την Καλών Τεχνών.

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει;
Θεωρώ πως η έμπνευση είναι μια αρκετά αρρωστημένη ιδέα. Είναι ότι παρατηρώ γύρω μου, ότι αγαπάω και μισώ. Είναι η αγνότητα και η βρωμιά ταυτόχρονα. Είναι οι άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν. Είναι οι εμπειρίες που εν τέλει προκαλούμε στη ζωή μας. Είναι ότι υπάρχει στο υποσυνειδητό και ασυνείδητο και η προσπάθεια να το συνειδητοποιήσω σ’ ένα χαρτί.

Πως θα περιέγραφες το δικό σου χωροχρονικό ταξίδι αναζήτησης;
Ένα χάος που ψάχνομαι συνέχεια και ξαναβρίσκομαι και ξαναχάνομαι. Ένας φαύλος κύκλος.

Πως ταυτίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους;
Από τις εμπειρίες τους, από τις καταστάσεις γενικότερα, από αυτά που συμβιώνουμε όλοι εμείς στην Ελλάδα σε οποιαδήποτε ηλικία. Από τις επιλογές τους, από το αν θα βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί μαζί ή όχι. Ακόμα και να μη βρεθούνε όμως  μπορεί να υπάρχουν πολλές ταυτίσεις μαζί.

 

Η συνέχεια των συνεντεύξεων στο inkastoria.gr

 

Αρχοντικό του Βέργου, Καστοριά
14 έως 16 Οκτωβρίου 2016
Καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι
Δυο live performing την ημέρα στις 19:00 και 21:00 μ.μ.

 

περισσότερα
Back to top button