Καστοριά

Στη Νέα Καλλικράτεια ο Σεβασμιώτατος (φωτογραφίες)

6754321

Με θρησκευτική ευλάβεια και ιεροπρέπεια οι ευσεβείς πιστοί της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής τίμησαν τη μνήμη της Οσίας Παρασκευής της νέας της Επιβατινής, συμμετέχοντας στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ν. Καλλικράτειας.

Προσκύνησαν την θαυμάσια και θαυματουργό Εικόνα της Οσίας, την οποία μετέφεραν οι χριστιανοί της Καλλικράτειας – Ανατολικής Θράκης στη νέα πατρίδα τους, τη Νέα Καλλικράτεια, και της απέδωσαν τις τιμές που της αναλογούν, σε μια Οσία που παρά τα λίγα χρόνια ζωής της έφθασε σε μεγάλα ύψη αρετής και αγιότητας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο, τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή της Οσίας Παρασκευής, καθώς και στην μεταφορά της εικόνας από τους Χριστιανούς της Καλλικράτειας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς όπου παραβρέθηκαν για να τιμήσουν της Οσία, καθώς και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Συνέσιο Στάθη για την όλη οργάνωση και προετοιμασία για αυτήν την τόσο λαμπρή πανηγύρι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

romfea.gr

περισσότερα
Back to top button