Ελλάδα

Νέος σταθμός διοδίων στην Εγνατία Οδό προκαλεί αντιδράσεις

DIODIAA_505_355Νέος σταθμός διοδίων φαίνεται πως αναμένεται να κατασκευαστεί στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από την Κομοτηνή προς την Αλεξανδρούπολη.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει το xanthinea.gr, ο δήμαρχος Μαρώνειας και Σαπών Γιάννης Σταυρίδης αναφέρει τα εξής:

”Με την παρούσα επιστολή, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των δημοτών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών επιθυμώ να σας εκφράσω την αγωνία μας για την επικείμενη, όπως πληροφορούμαστε, λειτουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης, στα όρια δηλαδή των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης, που για τη δική μας Π.Ε συμπίπτουν με τα διοικητικά όρια του Δήμου μας, κατά το άμεσο επικείμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα μέσα στο 2017.

Η παραπάνω εξέλιξη, εφόσον προχωρήσει, θα αποτελέσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό αντικίνητρο που θα πλήξει την ευρύτερη οικονομία της περιοχής αλλά κυρίως τους δημότες και εργαζόμενους στον Δήμο μας, οι οποίοι είναι και στην πλειοψηφία τους χρήστες του άξονα της Εγνατίας Οδού.

Η λειτουργία ενός ακόμη σταθμού διοδίων στη Μέστη σε συνδυασμό με τον ήδη υφιστάμενο σταθμό στον Ίασμο και τον φημολογούμενο στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας – Μάκαζα, θα δημιουργήσει έναν «περίκλειστο» τόπο και θα τιμωρήσει πρωτίστως τους Θρακιώτες χρήστες της Εγνατίας, αφού γνωρίζετε ότι στο σημείο αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική παράλια ή άλλη διαδρομή.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μάλιστα σε μία περίοδο κορύφωσης της οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τον Δήμο μας, έναν Δήμο με ιδιαιτερότητες γνωστές σε εσάς και φυσικά με τεράστια και διαχρονικά ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Ο τόπος μας προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του βασιζόμενος σε 3 πυλώνες: την εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα, την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδυτών στο ΒΙΟΠΑ Σαπών όπου σήμερα λειτουργεί μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι τομείς θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα από την επιπρόσθετη αυτή «φορολογία», η οποία θα προστεθεί στα ήδη σοβαρά ζητήματα αυξημένου κόστους παραγωγής που εξ αντικειμένου η Θράκη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας έχει.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποτραπεί η παραπάνω εξέλιξη, η οποία θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στον τόπο μας και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν εκείνες οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα τον ενισχύσουν και θα τον θωρακίσουν οικονομικά, αναπτυξιακά και δημογραφικά πριν η κατάσταση καταστεί ένα ανεπίστρεπτο πισωγύρισμα”.

thestival.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button