Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ισχυρός σεισμός κοντά στα Γιάννενα. Αισθητος και στην Καστοριά

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 23:14 για αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ έχει ακολουθήσει και μικρότερος μετασεισμός.

Περίπου 30 δευτερόλεπτα διήρκησε ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο αλλά και στην Κέρκυρα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε στις 23:14 το βράδυ του Σαββάτου με επίκεντρο στην περιοχή του Πωγωνίου. Ακολούθησαν άλλοι δύο μετασεισμοί στις 23:18 και στις 23:22, 4,1 και 3,5 βαθμών αντίστοιχα. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Πάτρας, ο κύριος σεισμός είχε μέγεθος 5,5 βαθμών Ρίχτερ.


Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής Βασίλη Παπαζάχο, το επίκεντρο του αρχικού σεισμού εντοπίστηκε 10 χλμ βορεια- βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και ήταν μεγέθους 5,5 – 5,7 ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή και έως την Κοζάνη.

Ακολούθησαν – μέσα σε 26 λεπτά – 6 ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,1 έως και 3,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ενώ οι μετασεισμικές δονήσεις – σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button