Ελλάδα

Ατζέμ πιλάφι με αρνάκι

atzempilafi_teaser_b96e2976888c7a2531fec82b47eb2e17Υλικά συνταγής

  • αρνί γάλακτος: 1 μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • συκώτι από αρνί: 1
  • βούτυρο γάλακτος: 150 γρ.
  • ντομάτες φρέσκες: 3 ψιλοκομμένες χωρίς φλούδια και σπόρους
  • κρεμμύδια: 2
  • ρύζι: σε ποσότητα ίση με το 1/3 του ζωμού του φαγητού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα: προαιρετικά

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε το κρέας, το βάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίσει και το αλατοπιπερώνετε. Το αλείφετε κατόπιν με λίγο βούτυρο, το βάζετε στο ταψί του φούρνου, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό και τις ντομάτες και το ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μείνει με ανάλογο ζουμί ώστε να βράσει το ρύζι.
  2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε στο τηγάνι με το βούτυρο, προσθέτετε το συκώτι, κομμένο σε μικρά κομματάκια και το σοτάρετε κι αυτό μαζί. Στη συνέχεια, ρίχνετε το ρύζι και όλα μαζί τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να σοταριστεί και το ρύζι.
  3. Μισή ώρα πριν ψηθεί το κρέας, ρίχνετε το μείγμα του τηγανιού στο ταψί, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και λίγο ζεστό νερό, αν το ζουμί του κρέατος είναι λίγο, και το αφήνετε στο φούρνο 30′ ώσπου να βράσει το ρύζι.
  4. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, σερβίρετε το ρύζι στα πιάτα, το πασπαλίζετε με κανέλα (προαιρετικά) και από πάνω τοποθετείτε μια μερίδα αρνάκι

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button