Καστοριά

Ίδρυση θυγατρικής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα να ξεμπλοκάρει άμεσα 30 δις, πρότεινε ο Βενιζέλος

Ο κος Βενιζέλος έκανε την παρακάτω διαπίστωση και πρόταση σε ομιλία του στην Καστοριά στην Εκδηλωση του Κύκλου ιδεών: «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Οι αντοχές και οι δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας».

30 δις ευρώ ειναι χρήματα (Κ.Α.Π και ΕΣΠΑ) τα οποία είναι και τα μοναδικά που υπάρχουν προς όφελος της πραγματικής οικονομίας της χώρας μας. “Αυτά είναι” είπε. Αυτά κάθονται αναξιοποίητα εδώ και καιρό και είναι αναξιοποίητα για 3 λόγους.

  1. οι κυβερνώντες δεν έχουν βρει ακόμα “μηχανισμούς πολιτικού ελέγχου του αποτελεσματος” των κονδυλίων αυτών. Και δεν θα τους βρούνε γιατί υπάρχουν Ευρωπαϊκές εγγυήσεις.
  2. Οι τράπεζες δεν έχουν τις δυνάμεις  να μοχλεύουν τα χρήματα αυτά.
  3. οι ελληνικές επιχειρήσεις επίσης δεν έχουν τις δυνάμεις να συμμετέχουν στα αυστηρά ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποια δεν έχουν τις “τρύπες” του παρελθόντος.

Πρότεινε δύο τρόπους ώστε να αποδεσμευτουν τα χρήματα αυτά προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.

1)έμμεσος τρόπος άμεσης Ευρωπαϊκής εγγύησης των ελληνικών καταθέσεων

2)μόχλευση των πόρων αυτών από θυγατρική τράπεζα που θα ιδρυθει στην Ελλάδα, της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων

δειτε το βιντεο μετα το 2:42:30

 

περισσότερα

3 Comments

  1. Ο Βενιζέλος και ο δήμαρχος Δεσκάτης.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος ,αλλά και την εκδήλωση μ’αυτήν, αποφάνθηκε : Τη λύση στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε ,δεν θα τη δώσουν οι πολιτικοί,αλλά η ίδια η κοινωνία με τη στάση της και τις επιλογές της……, αφού προηγουμένως είχε ακόμη επισημάνει , ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή η οποία θα βγάλει το κάρο από τη λάσπη και όχι η κεντρική εξουσία !

    Το τι κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία γενικώς,μας το είπε με έξοχη ειλικρίνεια ο δήμαρχος Δεσκάτης : ” Έχω δέκα χρόνια δήμαρχος Δεσκάτης και σ’όλα αυτά τα χρόνια , το ενενήντα εννιά στα εκατό των πολιτών που με πλησιάζουν ,ζητούν ατομικές εξυπηρετήσεις και το υπόλοιπο ένα στα εκατό κάτι…..συνταξιούχοι,ενδιαφέρονται για το κοινό καλό “……

    Τι πράγμα κι αυτό το ” κοινό καλό ” ; Πώς μας προέκυψε έτσι ; να θέλει ” αρετή και τόλμη “,που λέει κι ο ποιητής και και πού να βρεθούν……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button