Ελλάδαευρωπη

Πόσες ημέρες αργίας έχετε; Αυτός ο χάρτης τα λέει όλα! (φώτο)

Ένας από τους αφορισμούς που εκτοξεύτηκαν προς τους Έλληνες, όταν ξέσπασε η κρίση το 2010, είναι ότι συνεχώς κάθονται και δεν δουλεύουν ποτέ, καθώς έχουν ένα σωρό αργίες.

Ωστόσο, ένας Τσέχος γλωσσολόγος και μαθηματικός, ο Jakub Marian, αποφάσισε να βάλει τέλος στους μύθους και έφτιαξε έναν αναλυτικό χάρτη της Ευρώπης, όπου αποτυπώνονται αναλυτικά όλες οι επίσημες αργίες σε κάθε μια από τις χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου».
Από το χάρτη προκύπτει αβίαστα ότι οι χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης -με εξαίρεση την Ολλανδία- δε στερούνται καθόλου αργιών: στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σλοβακία με 15 ημέρες αργίας το χρόνο και ακολουθούν η Σουηδία, η Ισλανδία, η Κύπρος και η Τουρκία με 14 μέρες αργιών. Σημειώνεται ότι η Ελβετία, ανάλογα με το καντόνι έχει από 10 ως 16 ημέρες αργίας το χρόνο.
Για την Ελλάδα, ο Marian σημειώνει ότι ο νόμος προβλέπει μόνο τέσσερις ημέρες αργίας, αλλά παραδοσιακά αυτές φθάνουν τις 12, όσες και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στον αντίποδα, τις λιγότερες μέρες αργίας -μόνο οκτώ- έχει η Ολλανδία και ακολουθεί η Λευκορωσία με 9 μέρες.
περισσότερα
Back to top button