Κόσμος

Κι όμως, αυτό το εντυπωσιακό σφαιρικό σπίτι κοστίζει λιγότερο από ένα διαμέρισμα

sfairiko-spiti

Ένα νέο αρχιτεκτονικό project στη Ρωσία, είναι μία εναλλακτική πρόταση για την κατοικία, μία εντυπωσιακή κατασκευή που αποτελείται από έξι διαφορετικά μοντέλα που ποικίλουν σε διαστάσεις.

sfairiko-spiti-1

Τα σπίτια σε σχήμα ημισφαιρίου είναι κατασκευασμένα από οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Το 95% των υλικών έχουν φυσική προέλευση.

sfairiko-spiti-2

Τα σπίτια διαθέτουν δύο ορόφους και ποικίλλουν από 34 μέχρι 300 τετραγωνικά μέτρα.

sfairiko-spiti-3

Το μέγεθος του σπιτιού δεν επηρεάζει την ποιότητα διαβίωσης, καθώς η εξωτερική επίστρωση από πεύκο, μπορεί να αντέξει έως και 700 κιλά χιόνι ανά 1 τ.μ.

sfairiko-spiti-4

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η μοναδική θέρμανση του σπιτιού, αλλά είναι αρκετή ακόμα και για τον κρύο χειμώνα, μιας και προορίζεται για τα κρύα κλίματα περισσότερο.

sfairiko-spiti-5

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του project, λόγω του σχήματός του απαιτεί 2 φορές λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, από τα συμβατικά σπίτια.

sfairiko-spiti-6

Ενώ φυσικά δίνει πολλές δυνατότητες όσο αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό και είναι σχετικά φτηνότερο συγκριτικά με μια γκαρσονιέρα στη Μόσχα.

sfairiko-spiti-7

Εξωτερικά το σπίτι φαίνεται φανταστικό! Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: Skydome.ru

sfairiko-spiti-8
περισσότερα
Back to top button