Ελλάδα

O…”Σύλλογος φίλων & μελέτης έργου Βασιλείου Τερλέγκα” για τον Μπομπ Ντύλαν

11042977_801227833296086_6487940777514962249_nΕνημερωθήκαμε σήμερα για την βράβευση με Νόμπελ κάποιου κυρίου ονόματι Μποπ. Σε καλη μεριά το Νόμπελ που δόθηκε στον εν λόγω κύριο.

Την ίδια ώρα η ελληνική Πολιτεία απαξιώνει ακόμα το έργο του τραγουδοποιού Βασιλείου. Οι περισσότεροι αγνοούν ότι ο Άνακτας του Πάλκου δεν είναι μόνον ερμηνευτής αλλά και μουσικοσυνθέτης και στιχουργός, έχοντας συγγράψει άσματα όπως “Παραγγελιά”, “Κόκκινη Γραμμή”, “Πιτσιρίκα” ή το συγκλονιστικό “Φεύγω γιατί είσαι θάνατος”. Αλλά και όσα τραγούδια δεν έχει γράψει ο ίδιος τα έχει αναδείξει με τον μοναδικό τρόπο που μόνο ο Αοιδός της Νύχτας δύναται.

Ας είναι…δεν περιμένουμε κανένα κρατικό βραβείο ως επιβεβαίωση. Το βραβείο είναι οι χιλιάδες λαού που τον ακολουθούν, ανάμεσά τους και εμείς τα ταπεινά μέλη του Συλλόγου.

Έχει ήδη ξεκινήσει η συνεργασία του Συλλόγου με τον Βασίλειο σε στιχουργικό επίπεδο και, καίτοι μετριόφρονες, πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα αποτελέσει έναν καινούργιο σταθμό στην ιστορία της νεοελληνικής τραγουδοποιίας.

Γιατί το αξίζουμε και το αξίζει

https://www.facebook.com/arxontasvasileiosterlegkas/

περισσότερα
Back to top button