Κόσμος

Η πιο απομονωμένη φυλή της Ασίας είναι στο Αφγανιστάν – Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες

Φυλή του Αφγανιστάν είναι τόσο απομονωμένη που δεν γνωρίζει για τον πόλεμο και τους ταλιμπάν

Σε μια λεπτή λωρίδα, σφηνωμένη μεταξύ του Τατζικιστάν και του Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, υπάρχει ένα χωριό όπου οι Ταλιμπάν έχουν παλέψει για να επιβάλουν την κυριαρχία τους.

Εκεί, περίπου 12.000 χωρικοί ζουν σε υψόμετρο 4.500 μέτρων, σε ένα σκληρό, έρημο έδαφος. Οι άνθρωποι Wakhi ζουν εκεί μια απλή, χαλαρή ζωή, με τα ζώα τους και μερικές δικές τους πολυτέλειες. Αρκετές από τις οικογένειες δεν ξέρουν καν την ύπαρξη των Ταλιμπάν ή ότι ο αμερικανικός στρατός εισέβαλε σε εδάφη.

fyliafg1

Ζουν τόσο απομονωμένοι ώστε έχουν άγνοια πολλών γεγονότων. Αυτή η περιοχή, μάλιστα, που ζει η φυλή του Αφγανιστάν, πρόσφατα έχει προταθεί από την κυβέρνηση ώστε να γίνει μέρος προσέλκυσης τουριστών, από το δυτικό κόσμο, που ψάχνουν για μια περιπέτεια.

Για να επισκεφθεί κανείς τα χωριά αυτά και την περιοχή πρέπει να ταξιδέψει μέσα από την τεταμένη ατμόσφαιρα του Αφγανιστάν, να περάσει τον έλεγχο των συνόρων και να διασχίσει έναν πρωτόγονο δρόμο που χτίστηκε πάνω από μισό αιώνα πριν.

fyliafg2

Ο γάλλος φωτογράφος Eric Lafforgue επισκέφτηκε αυτά τα ελάχιστα γνωστά εδάφη τον Αύγουστο του 2016 για να κατανοήσει τις κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού και να ανακαλύψει ότι για κάποιους Αφγανούς ο χρόνος έχει σταματήσει.

Αρχικά ο ίδιος ταξίδεψε στην περιοχή Khandud η οποία είναι διάσημη για τα πολύχρωμα ρούχα των γυναικών. Με τη βοήθεια ενός ιδρύματος, οι γυναίκες έχουν ανοίξει ένα κατάστημα με σουβενίρ για τους τουρίστες, όπως κάλτσες, γιλέκα και κεντήματα. Το κύριο τουριστικό αξιοθέατο είναι τα σπίτια Pamiri, γνωστά ως «chid». Είναι χτισμένα από πέτρα και σοβά και διατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που συμβολίζουν τις πνευματικές και παραδοσιακές πτυχές της φυλής.

fyliafg4

Ο φωτογράφος συνέχισε να ταξιδεύει βαθύτερα για να συναντήσει τους νομάδες Wahki στα απομονωμένα βουνά. Εκεί, όπως αποκαλύπτει, αντιλήφθηκε ότι η φυλή που μετρά 2.000 χρόνια, ζει εντελώς αποκομμένη από τον έξω κόσμο. «Κανείς δεν ξέρει τον Μέσι ή τον Ρονάλντο και άλλα πράγματα που είναι γνωστά στους περισσότερους. Περιμένουν τους τουρίστες με ανυπομονησία και ενθουσιασμό καθώς είναι κάτι ξεχωριστό στη μονότονη ζωή τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

fyliafg5fyliafg6fyliafg7fyliafg8fyliafg9fyliafg10fyliafg11fyliafg12fyliafg13fyliafg14fyliafg15fyliafg16fyliafg17fyliafg18fyliafg19fyliafg20fyliafg21fyliafg22fyliafg23fyliafg24fyliafg25

fyliafg3

newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button