ΕκδηλώσειςΚαστοριάΚόσμος

Το “ΜΑΖΙ ΣΟΥ” στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας στην Κοπεγχάγη (φωτο)

29563549743_2da03c2cb6_z

Πραγματοποιήθηκε στη Κοπεγχάγη από 7-11 Οκτωβρίου 2016 το ετήσιο Συνέδριο της ESMO,το οποίο είναι η κορυφαία επιστημονική οργάνωση της Ευρωπαικής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας και στο οποίο συμμετείχε και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ένωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων, ερευνητών, κλινικών γιατρών και ασθενών και επικεντρώνεται στην εξεύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων θεραπείας του καρκίνου που είναι διαθέσιμες σήμερα.
Η διοργανώτρια Ευρωπαική Εταιρεία Ιατρικής Ογκολογίας,η οποία υφίσταται εδώ και 40 χρόνια, μεταξύ άλλων παρέχει στα μέλη της και στην ευρύτερη ογκολογική κοινότητα ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών και επιστημονικών πλατφόρμων, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας περίθαλψης για όλους τους ασθενείς με καρκίνο, ενισχύοντας συγχρόνως τις ευρωπαικές κοινωνίες ογκολογίας . Η Ελλάδα συμμετέχει στην ESMO από το Φεβρουάριο του 2015, μέσω του ΑCP (Συλλόγου Γιατρών Καρκίνου).
Το συνέδριο, που προσελκύει πλήθος ενδιαφερομένων, παρουσιάζει μία ανεκτίμητη ευκαιρία για όλους τους φορείς να μάθουν για τις τελευταίες έρευνες που προωθούν την ογκολογία και ν’ ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές .Στο φετινό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο BELLA CENTER της πρωτεύουσας της Δανίας,έκτασης 5500m , συμμετείχαν 19.809 άτομα από 134 χώρες και 118 εκθέτες, μεταξύ των οποίων και η ECPC -Ευρωπαικός Οργανισμός Καρκίνου- μέλους του οποίου είναι και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν 460 και συμμετείχαν σε 118 παρουσιάσεις και συμπόσια, υποβάλλοντας 2754 περιλήψεις ομιλιών, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων συνεδρίων, όπως ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητήςFortunatto Ciardiello.
Το πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου περιελάμβανε μερικές από τις πιο πρόσφατες παρουσιάσεις ερευνών και μελετών, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων θεραπειών και ανοσοθεραπευτικών προσεγγίσεων με κοινά συμπόσια με εκπροσώπους όλων των ειδικοτήτων της ογκολογίας και συζητήσεις σχετικά με τις κλινικές προκλήσεις, παρέχοντας συγχρόνως τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που αναδεικνύουν τον ταχύ ρυθμό της προόδου της ογκολογίας και παρουσιάζουν τ’ αποτελέσματα των μελετών που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη θεραπεία και στη περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο.
Οι παρουσιάσεις είχαν ως αντικείμενο ό,τι νεώτερο σχετικά με την αντιμετώπιση της ασθένειας , όπως τις νέες εξελίξεις στη διαχείριση του μεταστατικού καρκίνου , την παροχή φροντίδας στο μεταστατικό καρκίνο του παχέως εντέρου , ό,τι πιο πρόσφατο έχει ανακαλυφθεί γύρω απ, το καρκίνο του ήπατος αλλά και ομιλίες σχετικά με τη διάγνωση και τη πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα. Άκρως σημαντική ήταν η παρουσίαση σχετικά με το μοριακό προφίλ των ασθενών , του μελανώματος και άλλων όγκων του δέρματος καθώς και του υποτροπιάζοντα καρκίνου των ωοθηκών και του ανθεκτικού καρκίνου του προστάτη. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι 5.000 ασθενείς κάθε χρόνο στερούνται τη πρόσβαση σε νέα ,σωτήρια φάρμακα.
Το συνέδριο ESMO 2016 ήταν μία άκρως αποτελεσματική διοργάνωση , με άφθονες ευκαιρίες δικτύωσης ,νέων επαφών και σύνδεσης εμπειρογνωμόνων .
Τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ως φορέα φροντίδας ασθενών με καρκίνο , εκπροσώπησε η επίτιμη Πρόεδρος του Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

30125501182_fcb6117607_z esmo 30192370975_a6c9578a17_z 30078001532_2b8fc42a29_z

 

περισσότερα
Back to top button